22-11-09

een namiddagje stappen

Ja, we zijn er weer eens op uit geweest vandaag. Amai, da was een avontuur zunne. We zijn met zo'n acht tweevoeters gaan stappen naar Torhout.


allen samen


Ma, ge ziet het al hé! Er waren ook veel viervoeterkes bij. En eentje is toch een specialeke zunne! Mmmm, een schoontje maar.........


Jaimietje


'tis mijn zuske. Dus nie goe hé!

Maar er waren ook nog een andere schoontjes zunne!


schoontjes


Schoontjes hé! Maar ja, ...... mijn Oaklytje was het niet hé! Ik heb haar echt gemist zunne vandaag. En van groot verdriet keek ik dan een bitteke naar een ander meiske. Ma echt, enkel kijken zunne!


grote liefde


Pfff, verder dan kijken is het niet gekomen zunne want zij was er niet echt voor te vinden. Pfff, mijn Oaklytje is veels vriendelijker zunne.

En mijn broere, wel den diene zal nooit van de straat geraken zunne. Phoe, die bekijkt de meiskes nie. Die is alleen maar bezig met zijne gezondheid.


broere


Woehaaa, die denkt dat zijne rheuma zal genezen door zone vuile boel.

En plots ging da zwarte bakske in de chacosse. En er werden geen beeldekes meer genomen. A neen, der was daar iemand boven die heels de tijd met het licht zat te spelen en die ook veels kabaal maakte en 't vrouwke is daar geen liefhebber van. Ze was precies ook heel gehaast om binnen te geraken. Hihi, ze is bang van een bitteke water zekers?!

Gelukkig kreeg ze een prachtig beeldeke van een tweevoetervriendeke.


beeldeke

 


 

En hiermee willen wij deze schone dag dan afsluiten.

Een goeie wéééééééééééééééééék!

 

22:39 Gepost door Bini in Algemeen | Permalink | Commentaren (10) | Tags: dolfke |  Facebook |

15-11-09

Zaaaaaalig!

O, wat hadden wij het goed! Daar in het verre Ardennen!

We zijn dus vorige week naar de Drie Bruggen gereden. Pfff, ' tzijn daar ook stoefbussen hoor want van die bruggen hebben wij nikskes gezien. Integendeel, we misten toch enkele bruggetjes hoor!


2° brugske


Maar we beginnen best bij het begin hé! Toen we daar aankwamen was alles zwart, maar zwart! Amai mens, ongelooflijk! 'k Moet nog zeggen dat het al 23 uur was. Misschien heeft het daarmee wel wat te maken. Ons vrouwke en baasje werden er meteen verliefd. Niet op elkaar hoor (A neen, dat kan niet hé! Ze zijn al zo verliefd op elkaar!) Maar wel op 'ons' huizeke. Na een eerste vlugge rondleiding in de doeninge ging het vrouwke ook eens kijken of wij de beentjes niet konden nemen. Phoe, flauwkes hoor! De muren waren wel een halve meter dik dus zelfs zo'n sterke beren gelijk wij kunnen daar echt niet door zunne! Maar de inboedel mocht er wezen dus hadden wij zelfs geen zin om nog verder te stappen.


huisje


We hadden nu wel de pech dat het zo'n schoon weer was dus we mochten niet binnen blijven hé! Wij dus op stap in 'onze' bossen. Dat bos lag zooo dicht bij onze slaapkamer dat Fredje dacht dat het baaske het erbij gehuurd had.

Alle geluk dat het niet zo was want ge moet daar vele werken hoor 's nachts in uwen eigendom. Toen wij wakker werden zagen we al meteen dat er daar iemand de hele nacht had geschilderd. Da moe lastig zijn zunne bij die vriestemperaturen. Maar wij hebben er wel kunnen van genieten!


kleuren


En wij bleven maar genieten!


kleurekes


En dan ook nog eens genieten van het zonneke!


nog 'n schoontje


En we laten jullie ook nog eens meegenieten van de schone vergezichten.


page


En van al da genieten zou ge dorst krijgen hé! Wij dus weg naar Coo! Water genoeg  daar hé!


 

coo


We hebben ons daar op een terraske geploft. Maar ge moet nie geloven dat ons baaske en vrouwke daar water dronken zunne!

En kijk eens hoe gelukkig wij er allemaal uitzien!


oes


Dus onze batterijtjes zijn weer goe opgeladen. Merci baaske voor die verrassing zunne. Met zulke moogt ge nog afkomen!

En wat nog vele schoner is. Ons vrouwke heeft beloofd dat we volgende zomer nog eens teruggaan om die bruggen te gaan zoeken. En we keren maar terug als we ze gevonden hebben. Goed hé!

20:02 Gepost door Bini in Algemeen | Permalink | Commentaren (10) | Tags: ardennen |  Facebook |

01-11-09

Joehoeoeoeoeoeoe!

Ja, vriendekes, het is me gelukt! Die zitstaking heeft effect! Wij mogen mee!!!!!!

We hebben wel moeten beloven dat we hééééél braaf zouden zijn (nie moeilijk hé want dat zijn we altijd!), dat we nie zouden klagen over zere pootjes want we zullen vele wandelen. (Let maar op da zij niet te vele klaagt! Straks wil ze were op mijne rug zitten!) En toen is ze begonnen aan ons kabaske!


controle


Hebben we wel alles mee? Onze korrelkes? O.K. Ons bakske om uit te eten? O.K. Ons kammeke? O.K. Ons speleke? O.K. Ons drinkbekerke? O.K. Nu nog enkel ons baaske en vrouwke en we zijn ribbedebie!

Tot hooooooooooooooooooooooooooooors!

18:15 Gepost door Bini in Algemeen | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |