30-10-09

Zitstaking!

Amai, 't vrouwke loopt hier rond gelijk een kip zonder kop zunne! Kleren in een grote zak, wandelschoenen erbij, tandpasta en zeep moeten er ook nog bij,... Ja, 't is weer van dadde! Ze gaan er weer op uit zekers? Maar neen hoor! Dit keer lukt het hen niet. Ik hou een zitstaking!


zitstaking


Ik ga hier nie meer weg tot ze ons belooft dat we mee mogen! Ni!!!

'k Moet hier natuurlijk die klus wel weer zelf klaren zeker! Die kleine is hier weer nergens te bespeuren zekers? Phoe, als het mij lukt gaat hij er wel weer mee van profiteren hé!

17:39 Gepost door Bini in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) | Tags: op reis |  Facebook |

18-10-09

Sssssssssssssssssst!

Ik moet hier nu wel héél stillekes typen zunne. Diene kleine hier naast mij ligt nu te snurken en das maar goe ook want anders pakt hij were diene pc weg van mijne schoot. Hij heeft al een hele week da machientje bezet want hij weet dat ik iets wil uit de doeken doen waar hij nie 'preus' op is. En ge zou voor minder!

Wel nu ga ik mij er eens rustig voor zetten si! Hier gaan we dan. Het begon allemaal toen nonkel Zwan hier op bezoek was. Hij legde een pakske stinkende stokskes op de tafel en hij begon zomaar te tetteren met ons baaske en vrouwke. Eventjes geen oog voor ons. (Eventjes maar hoor want nonkel Zwan die laten we niet zomaar gerust zunne! Ge zijt suikernonkel of ge zijt het nie hé!) En toen..... toen gebeurden het! Onze kleine Dolf die ... Ik durf het hier nog niet te zeggen en hij DOET het! Kijk maar zelf!


heel stout Dolfke


Dus héél in het geniep heeft hij 'gesmoord'!!!

Amai, ons vrouwke was in alle staten. Hij heeft nun preek gekregen van hier tot ginder. Maar ja, het kwaad was geschied hé! 't Vrouwke noemde het zelfs een 'doodzonde'. Wij dus in de namiddag spitsenduvel naar Kortrijk. Dolfke zou en moest te biechte gaan. A ja, das normaal hé als ge zo stout geweest zijt. Kijk zelf maar eens naar zijn oogskes.


angst


't Vrouwke wilde dat eerst nog eens weg-fotosjoppen maar tis goe dat jullie dadde eens zien. Ik overdrijf nie hé als ikke zeg dat ze vol venijn zitten!

Dus hij moest in een klein huizeke gaan. En hij moest alles, echt alles, vertellen aan meneer pastoor. Pfff, 't was met een klein hartje zunne. 't Baaske moest zelfs meegaan! Phoe, zo'n broekventeke!


biechtstoel


Ik twijfel nog altijd of hij wel echt alles vertelde want ik heb er nikske van gehoord. Hij vezelde de hele tijd. En meneer pastoor, wel die heb ik ook nie echt gehoord. Maar dat hij een uitbrander kreeg, das zeker! Ge moet nu eens zien hoe heilig hij eruit ziet.


heilig boontje


Puh, schijnheilig ja!

't Vrouwke heeft wel nog vlug een kaarske aangelegd in de hoop dat Dolfke nu altijd braaf zou zijn.


hoop


 

We zullen zien! Maar ik geloof er nie echt in zunne!
 

21:48 Gepost door Bini in Algemeen | Permalink | Commentaren (18) | Tags: dolfke |  Facebook |

04-10-09

Hier zijn we weer!

Hallo, hallo! Het heeft wat lang geduurd hé vriendekes! Maar er is hier zoveels gebeurd zeg! En alles gaat zo razendsnel. Pfff, we konden het bijna niet meer bijhouden. Maar nu komen we hier weer wat op adem en zo kreeg ik mijn vrouwke weer bij mij op de schoot om wat te computeren. A ja, ik kan niet álles doen hé!

Maar ge moet me nu eerst eens goe bekijken.


Fredje 6 jaar

 


Zien jullie nikske speciaals? Allee, kijk nog nun keer tegoei é zeg!

 


Fredje 6 jaar

 


Zie ik er nie ongelooflijk goe uit? En benne kik nie een klein bitteke gegroeid???? Ik ben intussen wél 6 geworden hé! Das de leeftijd waarop alle kinnekes beginnen aan den grote unief des levens hé! Maar ja, mijn vrouwke ziet het nie meer zitten om mij te leren lezen. Ze zegt dat ze haar boekskes allemaal weg gegeven heeft. Pfff, nie schone hé van haar! Maar ik kreeg van haar wel een heel schoon verjaardagscadeauke. En 'kben er zekers van dat er hier veel sjaloeze vriendekes zullen zijn! Ik kreeg van 't vrouwke ......

 


Emma

 


 

Is da nu geen schoon meiske?!!!!!!! Das Emmaatje! O, zo'n schoon mokske! Ewel, 't vrouwke en 't baasje nodigden dat schoon lief madammeke uit op mijn verjaardagsfeestje. Ik mocht ze natuuuuuurlijk nie houden hé! Maar 'k was heel blij met haar gezelschap zunne. En 't vrouwke en 't baasje waren blij met het gezelschap van hare papa en mama en al haar zuskes. En mijn broere, wel die was in ieder geval al héél sjaloes zunne. Amai, die heeft wat uitgespookt zunne intussen. 't Vrouwke was helemaal over haar toeren! Maar da komme kik deze week nog persoonlijk vertellen!

Allee, slapwellekes! En ikke weet al waarvan gedroomd zunne! 

21:22 Gepost door Bini in Algemeen | Permalink | Commentaren (14) |  Facebook |