27-08-09

Herinneringen....

.... aan zoveel mooie dingen.

Ja, het is zover. Deze namiddag moet ons vrouwke naar de vergadering en dat is altijd het einde van 2 leuke maanden. En dit jaar waren ze niet gewoon leuk, ze waren ook warm, verrassend, leerrijk, gezellig, lastig (vooral bij de lange wandelingen), anders dan anders. Maar ze waren vooral heel schoon. En we kijken al uit naar volgend jaar. Maar we hebben geluk want het vrouwke zegt dat het maar 10 maanden zal duren en dat er dan weeral zo'n vakantie is. Joehoe!!!!

We denken met heimwee terug aan ons reisje naar Gent. Dát zullen we zekers nóóit vergeten. Dat waren hele schone dagen. Ons vrouwke en baasje zijn tante Christine en nonkel Jackie eeuwig dankbaar daarvoor. En toen kwamen zij eens naar hier. Maar pfff, zij wilden hier geen weekje blijven. Jammer hé!


feest


Tante en nonkel, nog 10 maandjes en we komen weer feesten hoor!

En dan hadden we dit jaar ook een vakantiejob! Lach niet hé! Wij hebben echt onze kost verdiend hoor dit jaar. Wij zijn gaan werken in 't schoolke van ons vrouwke. Ge moet nu eens zien wat een vuile klas het er eerst was.


hele vuile klas


We zijn begonnen in de zaal. Die hebben we schoon 'gedweild'.


pffff


Jullie kijken natuurlijk weer eerst naar de rechtse foto's hé! Maar we waren daar wel moe van dweilen hé! Ge zou het ons niet nadoen zunne!

Daarna zijn we begonnen in de klas. Bankjes recht zetten, schriftjes schone leggen, lezen in de boekjes en.... even poseren voor 't vrouwke.


veel werken


Ons vrouwke was vooral blij dat we haar gezelschapshondjes waren. En wij, wij hebben vooral veel rond gecrost! De volgende dagen krijgt ze er ander gezelschap. Wedden dat ze ons zal missen!!!!

08:55 Gepost door Bini in Algemeen | Permalink | Commentaren (25) | Tags: school, fredje en dolfke |  Facebook |

20-08-09

Vogelkes!

Oeioei, da komt ier nie meer goed zunne! Sinds het vrouwke hier met haar neus voortdurend in de boeken zit, gaat er hier serieus wat verkeerd. Vandaag ook nog. Ze zat ons zo te bekijken en ze zei dat wij toch maar vogelkes zijn. WIJ, 2 super lieve cavjes met 4 pootjes en vele haartjes! Nu ja, ze zei wel geluksvogelkes maar dan nog! Ik hoop nu maar dat haar bazeke hier nie meeleest of ze mag haar koffers weer pakken in 't zesde van vóór ze nog begonnen is.

En waarom zijn wij dan geluksvogelkes?! Wel, als de boeken hier dan al eens dicht gaan dan vliegen wij allemaal de auto in en dan gaan wij stappen. Vorige week zondag gingen we met enkele wandelvriendinnekes naar Zillebeke. Schone wandeling zunne maar de fotookes hebben hier wat in de koffie gelegen. Da komt ervan hé vrouwke, als ge zolange wacht om hier wat te posten. Zorg maar da da geen 2 keers meer gebeurt hé!


Ieper


En de dinsdag erop gingen we wandelen in de Zwalmstreek. Zo schone dat het daar is! Amai, da trekmachientje stond were nie stille zunne. Het was een echte natuurwandeling hoor! We hebben de vruchten eens goe van dichtbij bekeken. Zou kik gene schone boer zijn zo midden op mijn veld?


natuurwandelingOns vrouwke heeft ook veel inspiratie opgedaan voor haar nieuwe doeninge. Phoe, nieuwe doeninge! Ja, in haar dromen zekers!


doeninge


En na het vele stappen zijn we dan nog efkes gestopt bij een oud snoepekeswinkelke. Maar ge moet nie denken dat wij daar snoepekes hebben gekregen zunne! Neen hoor, slecht voor onze tandjes zei 't vrouwke. Maar zij heeft ferm op haar tandjes moeten bijten zunne want ze heeft er ook gene gekocht voor haarzelf. Ze heeft daar alleen een pannenkoekske gegeten en omdat da nie slecht is voor onze bijterkes kregen wij ook een stukske. Hihi, das beter hé!


snoepekes


't Vrouwke zegt dat ze ook heel blij is met het volgende kiekje. Ze wil alleen nog eens iets vinden om die riempjes weg te krijgen. Pfff, als ze da nie graag ziet, waarom moeten wij dat dan aan doen?????


geluksvogelkes
 


Vriendekes, ik ga jullie nu laten zunne. Ik moet nog naar de fluitles!

00:47 Gepost door Bini in Algemeen | Permalink | Commentaren (25) | Tags: wandeling, dolfke |  Facebook |

06-08-09

Lokerse feesten!

Woehaa, wij springen hier van de ene feestbroek in de andere. Ja, gisteren waren we bij de Lokerse feesten. Van het grote feestgedruis hebben we genoten vanop afstand. Maar voor een intiem feestje met vriendjes zijn we altijd paraat hoor!

Dit keer mochten we naar het gezellige huisje van Bono. Er waren 10 tweevoeters en 10 viervoeters. Dus als je de poten telt waren wij toch wel in de meerderheid hé! Het was enorm gezellig.'t Baasje en 't vrouwke waren blij om nog eens al de vriendekes terug te zien en te kunnen kletsen. En kletsen, dat kunnen ze allemaal goed zunne! Het werd maar stil als ze bitjes kregen. Maar wij hebben niet vele mogen proeven zunne. Ik denk dat het te lekker was, dan houden ze het liever zelf hé!


lokerse feesten 1


Ook wij kregen van Patrick een lekker stokske. Mmmmm, en dat ruikt zo heerlijk. Dan zijn wij ook efkes stillekes hoor!


lokerse feesten 2


Leuk hé, al die vriendjes samen. Maar het leukste was wel..... dat MIJN Oaklytje er ook was. O, wat heb ik weer genoten van haar aanwezigheid. En eigenlijk is ze ook heel blij als ze mij zit hoor want ze gaat altijd heel lief voor mij zitten. En dan geven we likskes aan elkaar, en dan komen er kusjes en dan.... komt 't vrouwke tussenbeide. Pffff, saai hoor eentje die haar altijd komt bemoeien. Die tweevoeters begrijpen toch niks van ons hé! Als zij het wil en hij wil het ook, waarom mag het dan niet??? Maar ik zal er mij moeten bij neerleggen vrees ik. Maar hier nog een kiekje van MIJN meisje.


Oakly


Tot volgende keer lieve Oakly!

Patrick, Carina en Bonootje, bedankt voor die hele gezellige namiddag!

10:15 Gepost door Bini in Algemeen | Permalink | Commentaren (18) | Tags: oaklytje |  Facebook |

02-08-09

Gentse feesten!

Ach vriendekes, wij hebben iets meegemaakt! We kunen het moeilijk onder woorden brengen, zooooo goed was het. Maar we gaan het toch eens proberen. Beeldekes kunnen we niet tonen, want da trekmachientje was niet in onze buurt. Maar alles zit goe in ons geheugen gegrift.

't Vrouwke en 't baasje gingen met z'n tweetjes (stel je voor, zij alleen!!!!!!!) naar de Suiskes. En wij mochten nie mee. Wij eerst natuurlijk niet echt welgezind. Wij hier een week thuis en zij ginder verre in de bergen. Maar....  wij mochten ook op reis! Wij mochten naar Gent! Woehaaaa, en daar waren nog grote feesten ook. Maar van die feesten hebben wij ons niet te vele aangetrokken. Wij hebben betere feesten meegemaakt! Tante Christine en nonkel Jackie mochten met ons meevieren. A ja, de feesttent was hun huis dus we lieten ze gratis binnen zunne. Het feest heeft zo maar efkes 8 dagen geduurd. We kregen elke dag een heerlijk ontbijt en na 3 dagen was het zelfs ontbijt op bed. (A ja, als ge schone genoeg kijkt dan smelten al die tweevoeters voor onze charmes en zo mochten we mee naar bedje.) Na een verkwikkend tukske namen we nonkel Jackie mee op avontuur. Elke dag mocht hij wat met ons wandelen. Leuk hé voor hem. En als we terug thuis kwamen mocht hij dan nog snoepekes geven aan ons. En dat deed hij graag zunne. Bij tante zaten we dan weer goed om wat te spelen. A ja, we moesten toch zorgen dat zij ook wat te doen had hé! Het feest was voor iedereen hé! En als we dan weer goe moe waren  van die tweevoeterkes te vermaken dan mocht ik nog op haar schootje zitten. Wat zeg ik 'mocht', ik MOEST! Tante is ook een knuffelkonijn dus ze had geluk met ons in huis. De zondag mochten we dan mee naar een andere tante op koffiebezoek. Mmmm, lekkere koekskes en taartjes en toen.....   Toen kwam ons vrouwke en baasje aangelopen en 't was were kermis. Maar nu bleiterkeskermesse! 't Vrouwke weende omdat ze ons terug zag (wat moeten wij daar nu van denken????), tante Christine weende omdat het feest nu voorbij was en tante Claudine weende omdat ze naast die 2 wenende madammen stond. Pffff, wij nie zunne. Wij gaven gewoon likskes.

Tante Christine en nonkel Jackie, wij komen volgend jaar terug naar de Gentse feesten zunne! Maar eerst moeten jullie hier nog eens komen feesten!

12:00 Gepost door Bini in Algemeen | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |