28-03-09

uitbreiding van de familie!

Jaaaaa, we hebben er weer een nieuw neefje bij! Stel je voor, nog een vriendje om samen te ravotten, te wandelen, leuke spelletjes te bedenken en vooral ook om kattenkwaad aan te leren. En 't ziet er zo'n schoon dingske uit! Zeg nu zelf, ge zou toch smelten bij het zien van die oogskes hé!


sloeber


Het eerste wat we hem zullen leren is : Hoe krijg ik koekskes en ander lekkers afgebedeld! Want daar zijn wij héél sterk in zegt ons vrouwke. Daarna leren we hem vogelkes te ambeteren. En tenslotte willen we ook dat hij achter de poezen zit. Maar daarvoor moet hij een bitteke groter zijn zunne want dat is het gevaarlijke werk.

Maar ik denk dat het gene gewone zal zijn. Hier zie je hem zijn baaske al aanvallen. Brrrrr, ziet er toch al héél serieus uit hé!


sloeber met baasje


't Schijnt nun hele slimme te zijn. Hij leest in de krant en vult er ook de kruiswoordraadsels in. Pfff, dadde moe kik toch nog eerst nun keer in 't echt zien zunne. Want foto's, phoe, die zijn soms getruceerd hé!


slimme sloeber


 

Ma venteke, ge moet het nu nie in uwen bol krijgen zunne! 'k Zie van ier dat het krioelt van de fouten. We gaan nog wel nun keer komen helpen! 

Nog vele groetjes van groten Dolf en Fred!

 

19:03 Gepost door Bini in Algemeen | Permalink | Commentaren (15) | Tags: familie, sloeber, fredje en dolfke |  Facebook |

23-03-09

de chacosse van ons baaske!

Gisteren hebben we weer genoten van een prachtige zondag! A ja, er was een schoon zonneke, we gingen wandelen in een schone streek en we waren omringd door schoon gezelschap.

Het begon allemaal vroeg in de morgen. Pfff, 'k lag nog te dromen van mijn Poppietje en 'k moest al mijn slaperkes uitwrijven en me reppen naar de auto. We vertrokken al meteen naar...


ieer


Juist, naar Ieper! We hebben er vele schone dingen gezien!


 ieper


't Mocht ook wel hoor want we hebben wel 12 km in onze pootjes zunne! En dadde is gene kattepis!

Gelukkig dat we dan nog nie misgelopen zijn want dan zou het nog erger geweest zijn. Maar dat hadden we dan ook enkel en alleen aan onze baasjes te danken hoor.


ventjes
 


Onze vrouwkes moesten veels te vele tetteren en zij vonden nooit die kleine pijlkes.


page


Wij hadden eigenlijk ook geen aandacht voor die  pijlekes zunne. Wij hadden iets anders in het snotje. De chacosse van ons baaske! Ge moet da nu eens bezien! Wat kan er dáár nu in???


Ivan


Nie vele zunne! Een potteke met water, centjes voor 't vrouwke en een heel klein beetje snoepekes! En daarmee moeten wij content zijn.

Maar Roefke en Oikatje hebben meer geluk zunne! Zie je het verschil?


 Luc


Maar da zit gegarandeerd overvol met snoepekes en hapkes en vleesjes en drankjes voor die 2 schattekes.  En dan Zitatje, die krijgt zo'n hele kabas voor haar alleen! Amai, die is gewoon geboren voor het geluk!


Patrick


Wat heb ik gezegd!!!! We waren nog maar gearriveerd bij onze eindbestemming of Vero haalde al heel wat lekkers uit diene valies!


eten


We hadden geluk hoor want we kregen ook korrelkes! Mmmmm, vele lekkerder dan thuis zunne!

Mogen wij volgende kere were mee met jullie kabaske???

 

22:07 Gepost door Bini in Algemeen | Permalink | Commentaren (17) | Tags: wandeling, fredje en dolfke |  Facebook |

18-03-09

Wreed accident!!!!

Baasje moest vandaag maar een half dagje werken en vrouwtje ook, er was een stralend zonneke die al wat warmte gaf..... wat moet een mens nog meer? Het zou dan ook een prachtige wandelwoensdag worden ware het niet van....

Met z'n vieren vertrokken we deze middag vol goede moed naar Moen. We startten de 7km lange wandeling. Maar al heel gauw werden we getuige van een wreed accident! Amai, amai, nie te doen! Op de al wat hobbelige wegen lag er een obstakel...


 

accident 2


voor de voeten van ons vrouwke! Ze kwam onzacht tegen de vlakte.  Al gauw werden we omsingeld door enkele ramptoeristen!


 

accident 1


De materiele schade was aanzienlijk!


 

accident 4


De hulpdiensten hadden het moeilijk om een weg te banen maar toch was er gauw een verpleger ter plaatse.


accident 5


En ikke was er natuurlijk direct voor de morele steun.


accident 3


Amai, da was echt verschieten zunne! Maar na de goeie verzorging konden wij de wandeling verder zetten en we hebben er echt weer van genoten. Je kon de lente zo ruiken.


 lente


En het was ook een leerrijke ervaring hoor voor ons!


leerrijk


En we hebben de goeie raad van Sigrid eens opgevolgd.... Hihi! En nu hebben wij eens een kiekje van ons vieren. Toch leuk hoor!


familiefoto


 En dat ons vrouwke van close upkes houdt is al algemeen geweten hoor! Dus toch nog eentje om het af te leren.


 

close upke

22:25 Gepost door Bini in Algemeen | Permalink | Commentaren (19) | Tags: wandeling, fredje en dolfke |  Facebook |

15-03-09

een dagje 'kuuroorden'

Ja, ge leest het goed. Gisteren zijn we gaan 'kuuroorden'.  En we moeten zeggen, Spa had er nikske aan. We hebben het kuuroord van ons leven gezien en we hebben ervan genoten zulle!


 moereveldEerst eens goed onze pootjes strekken. A ja, dat moet wel vóór de grote verwenpartij hé!


 

sporten


O, wat houden wij van het crossen in de open velden. De één moet niet onderdoen voor de ander zunne!

Na het genieten in de fitness-zaal, kwam  het rustige deel. Lekker genieten van een scrub.


 

TORHOUT 038


Mmmmm, dat doet deugd! Vrouwke zegt dat ik zo zeker geen beestje krijg! (want die komen alleen maar bij propere hondjes)

Even tijd maken om tot rust te komen. Het engelengezang hebben we er maar bij gefantaseerd.


kapel


Daarna werden de pootjes eens goed verwend. Vele mensen geven daar fortuinen aan uit maar wij zijn met minder tevreden.


 modderbad


 Kortom, het was genieten van een frisse, druilerige lentedag.


 

lente


En voor mensen die er een midweekje of een weekendje willen van maken. Geen probleem hoor. Men heeft er alles voorzien! En wij hebben het gekeurd en het is goed bevonden! (allee, voor onze normen dan toch!)


page

 

13:13 Gepost door Bini in Algemeen | Permalink | Commentaren (10) | Tags: wandeling, fredje en dolfke |  Facebook |

12-03-09

Geluk!

Vrouwke zegt dat we were geluk hebben. Ons baasje was vandaag thuis en morgen moet hij ook niet werken. En wij zien ons baasje wel héél graag maar.... we missen toch nog iemand hoor! Ja natuurlijk, we missen ons vrouwke ook maar .... Er zijn nog tweevoeterkes die we graag zien zunne.

Zaterdag was er hier een vriendinneke van ons vrouwke. Ze kwamen hier een spelleke spelen. Kun je al raden welk eentje???? 't Zag er were heel leuk uit maar wij mochten nie meedoen. Pfffff! Gelukkig had da madammeke ook nog 2 lieve meiskes mee. En wij mochten op de foto met hen.

Vaneigens, ikke zo trots als een gieter op de foto met Marte.


8 maart 2009 044


Schoon meiske hé! En dan die lippekes, die hingen vol met paperika van de chibbekes maar dat heb ik nie durven aflikken zulle. 'k Was een bitteke verlegen. Maar mijn broere, phoe, diene trekt zich ook van nikske iet aan hé! Ge moet dediene nu nun keer zien liggen. Hij lag met heel zijne santaboetiek blootekes. Geen schaamte hé!


8 maart 2009 043


Zie je hem zwijmelen? Nu ja, Sientje is ook zo'n schoontje hé! Maar ja, 't vrouwke zegt dat we moeten flink zijn of dat Poppietje anders wel eens boos op mij zou kunnen worden. En dat mag nu echt niet gebeuren hé!

Er was daar eigenlijk ook nog een broerke bij maar die was in het begin een heel klein bitteke bang van ons.(A ja, wij zien er ook zo verschrikkelijk gevaarlijk uit hé!) En zo heeft 't vrouwke daar nu gene foto van. Maar dat zal de volgende keer zeker wel recht gezet worden hoor!

Luc, Maaike, Sientje, Marteke en Woutje, bedankt voor die hele gezellig avond. En surtout ook bedankt voor die schone spelekes. Kom maar vlug nog eens terug hoor met die brave kinnekes. Maar ik moet zeggen van 't vrouwke dat zij de volgende keer wel eens wil winnen!!!!

22:06 Gepost door Bini in Algemeen | Permalink | Commentaren (14) | Tags: dolfke, poppietje, bezoek |  Facebook |

08-03-09

Terug in blogland!

Amai, amai, dat is hier wat geweest hoor de voorbije week. 't Vrouwke was in alle staten. Stel je voor, haar pc'ke had haar in de steek gelaten. En voor haar is da IEL erg zunne. Ze kon haar blogronde niet meer doen, ze kon niet meer vertellen over ons priveetje, ze kon haar mailkes niet meer lezen. Dus ze heeft de hele week vele kunnen kuisen. (en't was nun keer nodig zunne!)

Maar vandaag zijn we gaan stappen met onze goeie wandelvriendjes, Roef en Oikatje. O, wat was da were leuk! Maar, weet je wat ze nu in hun kopke steken???? Om wat grotere wandelingskes te doen en vandaag hebben ze het startschot gegeven. We gingen naar Aalter en deden er meteen de wandeling van 12 km. Pfffffffffff! Gelukkig konden we halverwege eens onze pootjes plooien. En er waren vele dorstigen zunne. En die dorst hebben moet je te drinken geven hé!


dorst

 


En moet ge nu eens iets weten??? Ons vrouwke had helemaal gene zin in taart (pannenkoekskes waren er niet maar normaal is ze niet vies van andere zoetigheid zunne!) Maar ze had er toch vlug spijt van want na enkele meterkes voelde ze zich maar flauwkes. En 't baasje zei dat ze mss. wat suiker tekort had! Jipie, nu heeft ze een reden om volgende keer zeker die taart niet meer te laten staan voor die kilootjes (waar ze zich plots wat zorgen over maakt!)

En dus door die appelflauwte heeft ze ook niet zoveel kiekjes genomen maar toch heeft ze nog enkele schoontjes. En die willen we zeker laten zien.


cats


Na 12 kilometerkes mochten wij wat rusten in ons autooke en 't vrouwke en 't baasje brachten nog vlug hun wandelkaartje binnen. Maar weet je wie ze daar zagen????? Tidouke met zijn baasje en vrouwke!!!!!!! En die mocht wél mee naar de cafetaria! Volgende keer krijgen ze ons met geen stokken meer in da vierwielerke! Samen uit, samen thuis! Tidouke, toch van ons nog een likje zunne!

En mogen wij nu vragen dat alle vriendjes eens een mailke sturen naar ons vrouwke waarin ze hun e-mail adres vermelden. Want diene computerdokter heeft alle, maar dan ook alle adresjes verwijdert en nu kan 't vrouwke geen e-mailkes meer zenden. En ge zou toch nie willen zeker dat zij were heel de tijd moet kuisen hé!?

22:02 Gepost door Bini in Algemeen | Permalink | Commentaren (11) | Tags: wandeling, fredje en dolfke |  Facebook |