30-01-09

Getagged!

We werden  deze week getagged door Jytte. (een dame met een toffe blog hoor!)

De opdracht : ga naar de vierde map met foto's op je pc en neem daar de vierde foto. Deze foto plaats je op je blog. 

Dat vind ik nu eens leuk getagged worden. En dan nog net op tijd want morgen wil ons vrouwke eens die laptop helemaal schoonmaken. Hij wordt te traag zegt ze. (Hm, ik denk gewoon dat zijzelf vertraagt met verouderen maar dat is even terloops.) Dus morgen gaan er heel wat foto's verdwijnen. Snik, 'k heb er nu al spijt van. 'k Was zo'n schoon ventje toen ik nog klein was. En nu gaan alle bewijzen verloren gaan! Snik!

Maar nu de foto. Wel, we hebben chance zulle. We staan toevallig alle twee op de foto en 't is dan nog justekes zo'n heel schoontje. 't Vrouwke heeft hem zelfs van voren op de pc staan in haar bureau op een blad (ofzo!). Dus ze was wel blij dat het justekes dendiene is .

Hier komt hij!


verjaardag Dolfke 004


Zie eens hoe lief we kunnen zijn!

En nu mogen wij iemand taggen. Hm, effen denken.

We zijn benieuwd naar de fotootjes uit de oude doos van de Loose Dames, Callemie, Peter en Chesko.

21:49 Gepost door Bini in Algemeen | Permalink | Commentaren (22) | Tags: fredje en dolfke |  Facebook |

21-01-09

Vals!

ZOT zout ge ervan worden! Al honderden keren heb ik moeten luisteren en als het dan nog juste was of er toch een bitteke op leek. Maar neen!

Ons vrouwke denkt dus dat ze al wat kan gitaren. Met de nadruk op "denkt". En nu is ze aan het oefenen om dit liedje te spelen.Wel schoon hé maar niet als zij het speelt!

Ik vrees dat ze nog lange zal moeten oefenen. Wie kan mij helpen aan goede oordopjes?

21:09 Gepost door Bini in Algemeen | Permalink | Commentaren (21) | Tags: thuis, fredje |  Facebook |

18-01-09

energie opgedaan!

Hèhè, we zijn weer thuis. Nu moete kik toch wel wat rusten zunne. We hadden eindelijk weer eens een wandeling met al onze vriendjes. En we hebben genoooooooooooooten. Amai, ge zou voor minder. We hebben gecrost aan zee, gestapt in het centrum van De Haan en dan nog  rustig(!) gewandeld in de bosjes. Hm, het smaakt naar meer hoor!


de haan

 


 

En we waren met een schoon groepeke hé! Maar ze staan er nog nie allemale op. Hihi, ons vrouwke is nog nie rap genoeg met da trekmachientje. Ze zal nog vele moeten oefenen.

Maar van al dat wandelen en al da zout kregen we natuurlijk vele dorst. Amai, 't zijn daar hondekes die durven wi-je. Vrouwke, dat doene wij nie zunne!


 

dorst


Maar ook de tweevoeterkes kregen dorst en ze zijn dan eens op bezoek geweest bij nun meneer doctoor. En diene meneer weet precies wat goe is voor de gezondheid!


DSC04483

 


Merci meneer en madam doctoor. Merci voor de vele drankskes en voor 't verwarmde terraske.

 

En dan willen wij ook nog dun grote baas, meneer Peter Cavalier bedanken want tis diene menere die were alles heeft klaargestoomd en diene menere zorgde er ook voor dat ons vrouwke haar theetje kan drinken uit een schoon taske. Ze was content zunne!

Allee, ik ga nu nog maar een bitteke gaan snurken. Sluukes!

20:44 Gepost door Bini in Algemeen | Permalink | Commentaren (18) | Tags: fredje, wandeling |  Facebook |

16-01-09

de kolonisten

Nie te doen, nie te doen! 't Vrouwke en 't baasje zijn hier in de ban van "de kolonisten van Catan". Er kan hier niemand meer zijn neus laten zien of ze worden aangevallen door struikrovers. Er kan niemand meer ontsnappen. Men moet en zal meespelen met dat spel. En wij, wij ontsnappen er ook niet meer aan.


DSC04396


Fredje moet helpen met het baasje want die weet nog niet zo goed waar hij de dorpen best neerzet. En Fredje is specialist in veroveren. (ook al is het van hem niet om land te doen maar om hartjes te veroveren)


DSC04411


En ikke, ikke help mijn vrouwke. Maar die bollen tellen vind ik wel moeilijk zunne. 'k Telle liever koekskes!


DSC04405


En dit is waar alles om draait. Land en grondstoffen, pffff moeilijk voor ons zunne! Maar 'k benne wel preus want ons vrouwke is gewonnen en dat is dankzij moi zegt ze!


DSC04400

 Maar neen Fredje, wij verstoppen helemaal geen kaartjes hoor! Ge moet nie loeren! Ge zijt verloren!!!!! Eirekadiere!

22:31 Gepost door Bini in Algemeen | Permalink | Commentaren (10) | Tags: dolfke, thuis |  Facebook |

14-01-09

00000000

Heb je al het tellerke gezien hier rechts onder mijn foto? Goed gezien: 000000000

IK BEN JARIG VANDAAG! En wat hoort er bij een verjaardag???? Juist ja, ..... cadeautjes.


DSC04417


Wat zou daar nu inzitten? Voor mij een klein kunstje hoor! Na de voorbije feestdagen ben ik een professionele pakjesopener.


DSC04420


Ik kijk nu toch nun keer van heel dichte zunne! Wat is da????


DSC04426


Oeioei, 'k heb me nu toch een beetje mispakt hoor! Al die plakkerkes maken het niet gemakkelijk. En mijn broere, die komt were nie helpen si! Hij kreeg ook een pakske maar die was direct riebedebie. Phoe, 'k moete kik ier alles altijd allene doen. Tadaaaaaaaaaaaaa!


DSC04432


Da ziet er toch iets raars uit. Dadde heb ik nu nog nooit gezien. 't Baasje zegt dat da hoefkes zijn! Hoefkes??????

DSC04433


Ma, nu zie kik ut! Mmmmmmmmmm, lekker!!!!! Mijn tandjes zullen were schone gekuist zijn. En voor degenen die nog willen weten hoe groot ik nu al ben...

3 JAAR


En dat ut lekker is, dat moete kik nie meer zeggen zeker?

Maar nu ga ik jullie laten. Ik moet nog taart eten.

Daaaaaaaaaaag! (lik, lik!)

21:27 Gepost door Bini in Algemeen | Permalink | Commentaren (19) | Tags: dolfke, thuis |  Facebook |

09-01-09

winter wonderland!

Ewel, wij zijn eens goed uit onze sloffen geschoten zunne! Het werd tijd vandaag dat onze baasjes ons eens mee uitnamen! Wij wilden de wereld eens zien met zijn wit frakske aan. Nu ja, we zijn wel eens gaan wandelen deze week hoor! Maar mijne grote broer was wat verschoten dat zijn teentjes zo koud hadden en 't baasje vond het beter om niet te veel te gaan stappen met dit koud weer. Maar daar gaan we echt niet mee akkoord zunne! Dus vandaag zijn we nog gaan wandelen naar 't Veld in Ardooir. Amai, we kwamen er precies terecht in een sprookjesbos. Eerst was ik een beetje bang dat die boze wolf daar van achter een boom zou springen maar die hebben we niet gezien. ('t Was te koud zeker?) Maar we hebben wel andere beestjes gezien. Hihi, en die waren bang van ons. Wij, de gevaarlijke cavjes! Woehaaaaaaaaa!


eendjes


En ik wilde nog aan ballet doen daar op het ijs. 't Vrouwke moest echt wel lachen hoor want mijn pootjes gleden zo nu en dan uit over het ijs. Maar ikke kost daar nie mee lachen. En daar we nog in januari zijn is ze haar goede voornemens nog niet vergeten. Dus geen genante foto's van ons!!!! (of was ze iedere keer net een beetje te laat????) Maar hier zie je ons wel op ons best hé!


cats


En ons baasje heeft er ook van genoten van die uitstap. Hij had wel een beetje koud zo te zien. ('t Is zeker daarom dat we niet veel buiten mochten deze week?)


baasje


Hihi, hij zal een mutske aan zijne neus moeten doen. Wij gaan eens heel dichte kruipen bij hem in 't zetelke. Kwestie van were op temperatuur te komen.

En zie je het baasje? Wij hebben er deugd van gehad en gulle ook! Dus morgen gaan we er weer op uit! Doen hé!!!!!

22:56 Gepost door Bini in Algemeen | Permalink | Commentaren (16) | Tags: fredje en dolfke, wandeling |  Facebook |

05-01-09

lang leve nonkel zwan!

Gisteren was het hier nogal rustig. Baasje aan het werk, wij dicht bij het vrouwke op de schoot. En even na zessen wilde vrouwke een boterhammeke eten. Wij natuurlijk héél blij want eten dat is onze hobby. Maar 't vrouwke was streng zunne. Neen bollekes, we moeten echt weer minderen hoor na die feestdagen. Pfff, en wij met een hongermaaltijd (amai, dat is wel vroeg op het jaar hé, normaal toch maar tijdens de vasten!) al (min of meer) tevreden. En toen......

toen kwam nonkel Zwan. Onze Nonkel. Hij was blijkbaar niet akkoord met ons vrouwke zunne want hij had voor ons beiden een echt, groot, lekker soepbeen mee. Eerlijk verdeeld in 2 gelijke stukken. Wat hebben wij gesmuld. Het was net weer feest.


nonkel zwan


Mmmmmmmmmmmmmmmm, wat hebben wij gesmuld. Ik (Dolfke) zag me er bij momenten geen beginnen aan. Zo'n groot stuk. Maar Fredje had het druk hoor! Hij begon meteen te knabbelen en na een poosje liep hij naar buiten om het been daar te verstoppen voor mij. Maar blijkbaar was het een beetje te koud want hij kwam telkens terug met het been tussen de kiezen. Hihi! Maar ik kon het niet afpakken zulle. En 't vrouwke ook niet hoor! Want als we te dichtbij kwamen liet hij telkens nun beer los in de keuken en ikke was dan altijd bang zunne! Maar nu is het weeral wat rustiger hoor!

Merci nonkel Zwan voor het nieuwe onverwachtte feest!

21:44 Gepost door Bini in Algemeen | Permalink | Commentaren (18) | Tags: familie, dolfke, thuis |  Facebook |

04-01-09

Een goed 2009

Aiai, het begint al goed dit jaar. We zijn weeral 4 dagen verder in het nieuwe jaar en nu pas vinden we tijd om nog even te bloggen. Het is nochtans wel een voornemen voor 2009 hoor!

Maar eerst nu onze wensen, heel officieel!

Niets wat je in de winkel koopt

maar alles wat je in stilte hoopt,

dat wensen we jullie voor 2009!

En nu nog iets over die goede voornemens. Vrouwtje loopt hier al een week te memmen over goede voornemens. Ze wil ze van iedereen horen en ze verkondigt dan ook rijkelijk haar goede ideeën. Ze belooft om ons heel vaak op de schoot te nemen zodat we veel kunnen bloggen (hm, hoe komt het dat wij daaraan al twijfelen???), ze belooft ook om wat meer tijd voor ons vrij te houden. In ieder geval stopt ze met de muziekschool dus dat is voor ons al goed nieuws zunne. Ze kijkt wel om nog ergens gitaarles te volgen maar de theorie errond laat ze vallen. Joehoe, weeral feest! En dan belooft ze op haar kommuniezieltje dat ze dit jaar enkel en alleen intelligente foto's van ons zal trekken. Geen kiekjes meer met een genante houding! Dus enkel nog in deze trend!


DSC01005


Zie ik er zo nie slim uit! Oef, nu mogen wij echt op ons gemakske zitten in de zetel!

2009 wordt een topjaar, dat voelen wij gewoon!

Doeoeoei!

08:33 Gepost door Bini in Algemeen | Permalink | Commentaren (14) | Tags: fredje en dolfke |  Facebook |