30-12-08

onze laatste wandeling in 2008!

Allee, dat denken wij dan toch alhoewel met ons vrouwke en baasje weet je maar nooit!

Maar vandaag zijn we dus gaan wandelen in Sluis met enkele lieve vriendjes. Vrouwtje en baasje dachten echt om het eens heel rustig te doen vandaag maar dan hadden ze niet op ons gerekend zunne!


lopers


Wij hebben nog eens goed onze pootjes gestrekt hoor!  Aja, we wilden de kilootjes die we opliepen de voorbije kerstdagen nog vlug even aflopen vooraleer we weer aan de feesttafel mogen zitten.

Maar tussendoor genoten we toch van die heerlijke winterse tafereeltjes, hoor! Onze pootjes genieten daar wat minder van maar met een beetje zalf of olie deze avond komt alles wel weer in orde.


sluis


Zie je die molen? Wel daar hebben de baasjes weer iets uitgestoken zunne! Hmmm, ik denk dat het vrouwke morgen nog nun hele dag zal moeten joggen om dat weer af te werken! Die tweevoeters, wij snappen er geen snars meer van!


eten


Mmmmm, heeft wel gesmaakt zunne. Aja, we mochten ook wel eens proeven.

Allee, nog een goede woensdag gewenst. Geniet ervan want het is echt de allerlaatste in 2008 zunne.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

23:14 Gepost door Bini in Algemeen | Permalink | Commentaren (15) | Tags: wandeling, fredje en dolfke |  Facebook |

26-12-08

Weet je wat ik zie als ik gedronken heb?

Allemaal snoepjes, zoveel snoepjes om me heen!

Amai, amai drie dagen feesten na elkaar. Nun mens zou voor minder tilt slaan en een beestje nog meer zunne! Het begon allemaal woensdagavond. Het was heel rustig. Ons baasje moest werken tot 9 uur en nonkel 'zwan' was hier al aan het aperitieven. Alles was heel rustig en we hebben genoten tot.... we de cadeautjes mochten openen. Amai, ons Fredje is nun echte zunne. Wij kregen elk een pakske en hij was direct ribedebie naar buiten met zijne buit. Ons vrouwke kon nog net op tijd een prachtig kiekje maken van hem. Na een half uur poseren en hertrekken en nog eens opnieuw proberen zag dat slim vrouwke van ons dat de kaart niet in het toestel zat! Slim hé! Nu hebben we geen plaatjes van 24 december 2008.

Gelukkig kon ze alles nog eens proberen op 25 december en ze heeft haar schade ingehaald zunne! We hebben met z'n allen genoten van een prachtig kerstfeest bij tante Claudine en gelukkig hebben wij een goede kok in de familie. Nonkel Peter heeft ons (en alle tweevoeters) goed verwend hoor! Merciekes, we komen volgend jaar terug!


page


En vandaag zijn we champagne gaan drinken bij opa en Alice. Mmmmmm, we hebben er ook mogen van proeven. En we droomden meteen al van de snoepjes die we misschien op het volgende feest zullen krijgen. We tellen al af!

20:01 Gepost door Bini in Algemeen | Permalink | Commentaren (15) | Tags: fredje en dolfke, familie |  Facebook |

24-12-08

Vrolijk Kerstfeest!

Gezellig???? Vrolijk???? Amai, 't zal hier vele moeten veranderen hoor tegen deze avond anders is het hier alleen maar stressie. Er wordt hier gekuist, gekookt, nog vlug even een boodschapje doen, even opa vlug bezoeken, ....

En dan moet het ergste nog komen. Ik moet hier van 't vrouwke de pakjes bewaken! En dat is niet makkelijk hoor! Die kleine broer van mij wil al van deze morgen de papiertjes opeten maar dat mag nog niet van 't vrouwke. Pffff, geen gemakkelijke klus hoor!


DSC03843


Ik heb ze intussen nog eens goed geteld. Raar! Enkel nonkel 'zwan' komt op bezoek dus er zijn 3 grote tweevoeters hier deze avond en er liggen wel 6 pakjes???Er zal dus wel eentje bij zijn voor ons zeker? En wie krijgt er 2???


DSC03845


Vrouwke, doe ik dat goed zo hier? Ik verzet hier gene poot nie meer. Die pakjes zijn echt in veilige poten hoor!

Raar hé, die pakjes zo bij de schouw. Net alsof het de Sint is die hier weer gekomen is. 't Vrouwke was dit jaar weer niet zo voor een boom en ze heeft aan de schouw een guirlande gehangen. Dus moeten de pakjes maar weer uit de schoorsteen komen hé! Maar de sfeer is er toch hoor want we vinden hier heel wat interessante zaken die we normaal niet zien in ons huizeke. En nu 't vrouwke weet dat alles hier veilig is, ziet ze er al heel relax uit. Ach, het wordt hier zeker een aangename avond.

page

Lieve vriendjes allemaal, lieve tweevoeters

Wij wensen jullie allemaal een prachtig kersfeest toe. Maak er een hele gezellige avond van, geniet met volle teugen, en drink met mate(n)!

Fredje en Dolfke

En wij willen ook nog Callemie eens bedanken voor de tip die ze doorspeelde. Zoals je ziet is het ons gelukt hé! Merci!!!!

 

16:42 Gepost door Bini in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) | Tags: familie, fredje, thuis |  Facebook |

22-12-08

Zo nun goeien....

hebben wij nog niet gehad, had, had.....!

Amai, dat was hier wat hoor gisteren. Wij naar Oostende want daar zou een hele bende een tourtocht maken met hun skeelers. Ge weet wel, dat zijn schoenen met wieltjes eronder.Dat is eigenlijk voor luie mensen zunne. Te lui om te stappen!


DSC03800


Nu swat, ons vrouwke denkt dat ze dat ook kan en nu wilde ze eens gaan bekijken hoe dat allemaal in elkaar zat. En dan wil ze de volgende keer meedoen.

Maar de weg ernaartoe liep niet over rozen. Omleiding hier, omleiding daar. En ze moesten toch tegen 2 uur daar zijn of anders hadden ze alles gemist. Amai, nerveus gedoe in de auto, niet te beschrijven. En uiteindelijk waren we er toch zo rond 14u05 en we waren nog net op tijd. Maar.... woehaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!


DSC03799


.... er stonden amper 10 sportievelingen. Al die perikelen voor nikskes!

Wij (Fredje en ikke) blij natuurlijk! We hebben er samen met Roef en Oika een prachtige wandeling van gemaakt zunne. We trokken ons baasje en vrouwke dan maar mee richting kerstmarkt.


DSC03801


Amai, die ventekes maar babbelen en babbelen. Ze moeten niet onderdoen voor de vrouwkes zunne. En niemand had tijd om mee achter de vogelkes te ziten gelijk wij dat deden. Ja, wij zullen wel weer al het werk opknappen hé!

Toch werden die tweevoeterkes zooooo moe en dan hebben wij maar toegegeven en zijn een gezellig cafeetje binnengegaan. En die mensen daar waren zo vriendelijk voor ons. We hebben ervan genoten. En nu is het ook voor jullie duidelijk wie de grootsten dorst had hé!


DSC03807


Gelukkig hield Roefke nog een oogje in het zeil!

Ons vrouwke zei ook nog dat ge goed kon zien dat we in de kerstperiode zijn want dat de vrede aan alle kanten spetterde. Ge moet eens kijken naar die twinkelende oogskes! Hihi!


 

DSC03819DSC03822


Toch schoon hé!

En toen zijn we nog ons vrouwke heel gelukkig gaan maken. We stapten nog naar de markt en daar kon ze een potteke préparé gaan halen. A ja, ge kunt toch niet naar huis rijden zonder hé! Oostende is voor 't vrouwke gewoonweg "préparé"!


 

DSC03833


Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm!

Nu heeft 't vrouwke nog enkele schone fotookes van ons vriendinnekes Roefke en Oikatje maar die zullen voor een volgende keer zijn zunne!

Doei!

 

 

 

 

10:43 Gepost door Bini in Algemeen | Permalink | Commentaren (11) | Tags: fredje en dolfke, wandeling |  Facebook |

15-12-08

Kiekeboe!

Waw, wat was het leuk vandaag. Ik heb verstoppertje gespeeld. En niemand vond mij terug hoor!

Het zat zo. Baasje en vrouwtje waren hier hele gezonde chibbekes aan het eten en ik kreeg de zak. Natuurlijk was hij helemaal leeg maar ik heb me toch geamuseerd hoor.


DSC03700


Zie je mij nog? En nu???


DSC03699


Leuk hoor! 't Vrouwtje was ook zo aan het zoeken maar ze vond me lekker niet. Totdat....              PIEIEIEIEIEIEIEIEIEP!


DSC03702


Hier ben ik terug hoor!

22:11 Gepost door Bini in Algemeen | Permalink | Commentaren (15) | Tags: thuis, dolfke |  Facebook |

14-12-08

Worldwide candle lighting

Ook hier denken we vandaag extra aan alle kindjes die veel te vroeg gestorven zijn. We waren wel iets te laat maar beter laat dan nooit hé!

DSC03669


Dat dit lichtje hoop mag geven aan alle zieke kindjes. En dat dit lichtje ook alle moekes en vakes die achterblijven de sterkte mag geven om verder te gaan.

20:31 Gepost door Bini in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

07-12-08

Hij is geweest!!!!!!

Ik wilde het jullie gisteren allemaal komen vertellen maar we hadden het echt te druk met spelen en dan 's avonds konden we niet op de blog geraken dus... jullie krijgen nu het verslag!

Die brave vent is hier echt ook geweest en wat kregen wij allemaal!!! Te veel om op te noemen maar we waren wel allemaal tevreden hoor!


DSC03536


 Woehaaaaaaaaa, zoveel voor de hondjes!!!!!!!

Ik moest natuurlijk alles direct eens gaan bekijken. Mijn vrouwtje zegt altijd dat ik een curieuzeneuze ben dus mocht ik haar nu niet ontgoochelen hé!


DSC03537


En mijn broere ging direct gaan snuffelen aan de zakskes. Die weet wel de lekkere brokjes te vinden.


DSC03540


Wij hadden enkel één snoepke gevraagd en één speeltje maar we kregen verschillende snoepekes hoor. Koekskes en stokskes en allemaal verschillende. Ik denk dat de Sint niet zo goed onze voorkeur kent dus dat hij ze allemaal eens wilde uitproberen. Voor ons geen probleem hoor want we eten alles graag. Dus er mogen nog meer soortjes uitkomen zulle! (hihi!) En we kregen nu ook echte sloefkes zodat wij volgend jaar ook ons schoentje kunnen zetten. (i.p.v. onze bakskes, ik schaamde me dood!!!) Maar 't vrouwke twijfelt eraan of we dit volgend jaar wel gaan doen want ze zegt dat ze al zullen versleten zijn. Phoe, net alsof ik hier alles verniel. 't Is niet omdat ik dat piep-ding er al uit gehaald heb, dat ik er verder niet voor zal zorgen zeker!!!!!!


DSC03550DSC03544


Maar ook 't baasje was heel tevreden. Hij vroeg een paar sokken maar hij kreeg een hartslagmeter. Dat is voor als hij gaat lopen dat hij hem niet te vele overdoet. Ja, hij is ook al niet meer van de jongste zunne. En 't vrouwke vroeg een zakske tijd. Maar dat had de Sint niet meer in voorraad maar hij vond wel een schone pons die ze kan gebruiken als ze aan het scrappen is. Dus zij ook content.

Maar nu moet ik stoppen want het is hier druk zunne. 't Baasje aan het werk, 't vrouwke moet nu nog soep maken en wil dan srappen (lees ponsen) en wij, wij moeten nog onze sloefkes aan de kant zetten. 't Begint al!

Doeoeoeoeoeoei!

09:48 Gepost door Bini in Algemeen | Permalink | Commentaren (17) | Tags: fredje en dolfke, thuis |  Facebook |

05-12-08

Mmmmmmm!

Amai, amai! Wij hebben hier lekkere koekskes gegeten! Ja, gekregen van die brave meneer.  Het pintje was verdwenen en ook diene venkel maar we kregen veel beters hoor!


DSC03555


En wat nog beter is, onzen brief hebben ze ook meegenomen. Dus we hebben nog hoop!

21:29 Gepost door Bini in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) | Tags: fredje en dolfke, thuis |  Facebook |

04-12-08

schoentje (!?) gezet

Wij hebben hier deze avond allemaal ons schoentje gezet. Allemaal???? Allee, ons vrouwke en baasje zetten hun schoentje en wij ons bakske. En nu maar hopen dat die lieve Sint ons niet vergeet.


DSC03553


Eén klein probleemke! Wij hadden geen worteltjes in huis dus hebben we maar venkel gelegd. Laat ons nu maar hopen dat dat paard ook andere gezonde dingen lust want anders ziet het er voor ons niet zo goed uit.

En die zwarte meneer zal wel dorst hebben zeker?!

Ik heb er ook nog een brief bijgelegd maar tekenen, neen das niks voor mij.

En nu ga ik vlug héél flink slapen. (wat beter dan gisteren want ik heb mijn vrouwke en baasje nogal veel wakker gemaakt. Maar ja, wat wil je? Ik was een beetje nerveus. Ik hoorde heel de tijd paardenvoetjes.)

Sluutjes!

23:00 Gepost door Bini in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) | Tags: fredje en dolfke, thuis |  Facebook |