16-11-08

Wij werden getagged!

Eerst was ik een beetje bang. Ja, dat klinkt zo vreselijk hé! Maar ons vrouwke heeft dat eens goed uitgelegd en nu ben ik al wat rustiger. Naar het schijnt moeten wij nu 6 kwinkslagen vertellen over ons. Maar wij zijn zo'n verstandige beestjes en wij laten ons niet belachelijk maken zulle. Maar ons vrouwke heeft al genoeg rare dingen meegemaakt dus geven we maar het woord aan haar. Allee, vrouwke, nu moogt ge nun keer uw hartje luchten. Ga je gang!

Dolfke en Fredje toch, ik heb inderdaad al veel stomme dingen gedaan hoor in mijn leven maar ik ben er niet altijd even trots op. Maar kom, ik offer me op. 

* Toen ik nog heel klein was ging mijn mama elke zaterdag naar de slager en op een dag had ze voor de eerste keer prepare mee gebracht. We wilden wel proeven maar wilden toch eerst weten hoe het precies zou smaken. Mijn ma, die dacht dat het woord 'pikant' nog niet in ons woordenboek stond, zei dat dit een beetje zuur smaakte. Sedertdien is dat bij ons altijd zuur vlees gebleven.  En toen ik wat groter werd mocht ik al eens zelf boodschappen doen tot ik bij de slager kwam en een potje 'zuur vlees' vroeg. Die vrouw was héél verontwaardigd en begreep er eigenlijk niks van. Maar na een telefoontje met mijn ma was alles opgelost.

* Toen ik nog studeerde ging ik dagelijks met de bus op en af naar Tielt. Maar bij mijn mondelinge examens mocht ik van mijn pa eens de auto gebruiken want anders verloor ik echt te veel tijd. Maar hij had me er héél goed op gedrukt dat ik toch maar die sleutels niet moest proberen te verliezen hoor. Er zou zeker wat zwaaien. Mijn pa was nogal een strenge man dus ik eigenlijk al met een klein hartje vertrokken. Mijn examen afgelegd  en toen maar terug vertrokken naar huis. Onderweg was ik toch nog onder de indruk van die toets en van het wijzende vingertje van mijn vader en toen ik in Meulebeke was begon ik plots te panikeren. Ik was toch wel die sleutels vergeten zeker op school!!! Vlug de wagen gedraaid en in volle vaart terug naar Tielt. Gelukkig besefte ik nog voor ik uitstapte dat ik nu toch wel héél verstrooid was. Hoe kon ik die wagen starten zonder sleutels??????? Dit heb ik toch niet durven vertellen hoor toen ik thuiskwam.

* Enkele jaren later mocht ik gaan werken in Ledegem. Op een dag vond ik de weg ernaar toe toch wel héél gevaarlijk, zo'n zware mist. Ik vertrok thuis en reed héél traag door de afgelegen wegjes die leiden naar de rijksweg. Die moest ik proberen over te steken maar dit vond ik toch wel gortig hoor. Die wagens zoefden over de straat en dit bij zo'n slecht zicht. Schandalig vond ik het. Ik heb al mijn moed samengeraapt en plankgas over die drukke weg gereden. Even verder dacht ik er aan om toch maar even de ruitenwissers aan te leggen en plots was al die mist verdwenen. Moet ik er nog bij vertellen dat mijn wagentje 's avonds op een degelijke poetsbeurt werd getrakteerd.

* Ik mocht een interim doen in Schuiferskapelle, een deelgemeente van Tielt. Het was een klein oud schooltje maar best wel gezellig. Ik deed er wel een half uurtje over om er te geraken maar dat deerde helemaal niet. Tot de dag dat ik de sleutel van mijn klas vergat. Vlug gevraagd aan enkele collega's of die mijn klas konden ontsluiten maar niemand had een passende sleutel. Geen probleem, even wachten tot de zuster op school was die had zeker ergens in een laatje wel eentje liggen. Maar 5 minuten voor de kinderen de klas binnenkwamen wist ik dus dat ik terug naar huis mocht schezen. Een half uur door en een half uur terug.... Die kindjes hebben samen met de zuster een uurtje in de kerk vertoefd. Zuster tevreden maar die kleintjes wat minder hoor!

* Na enkele jaren mocht ik dan eindelijk beginnen op mijn vaste stekje. Ik kreeg een baantje in Ingelmunster en ik was vast van plan om toch enorm mijn best te doen. Maar wat in 10 jaar nog nooit gebeurd was, gebeurde nu toch wel zeker... Ik had me overslapen. Om 8u35 kreeg ik een telefoontje van mijn baas die vroeg waar ik was. Nog slaapdronken stamelde ik dat ik me zou haasten naar school. Vlug een kattenwasje en zonder eten repte ik me naar mijn klas. Nog geen 10 minuten later was ik er. Mijn baas had toen mijn klas even overgenomen. Mijn kindjes waren natuurlijk héél nieuwsgierig maar ik kon hen toch niet zomaar vertellen dat de juf een langslaper was (is). Dus ik dacht me er met een smoesje toch maar vlug vanaf te maken en ik zei hen dat mijn wagen niet wilde starten. Zo, dit had ik eens goed afgewimpeld hé! Tot er een slimmerik na een kwartiertje opmerkte dat hij het niet goed begreep: Juf, jij komt toch altijd met de fiets naar school?!?!

Ik had toen wel een schat van een baasje want na een half uurtje kwam hij nog eens kijken of ik al wat bekomen was en hij vroeg me zelfs of ik nu wel genoeg had gegeten. Hij wilde mijn klasje nog wel eens overnemen. Lief hé! Maar dit aanbod durfde ik toen nog niet aan te nemen hoor!

* Mijn ventje vindt mij nogal een draaitop. Enkele jaren geleden was ik nog verschrikkelijk bang van al die engerds op 4 poten. Mijn schoonbroer had ook zo'n exemplaar (een golden retriever) en hoewel iedereen mij ervan wou overtuigen dat dit een heel lief beestje was bleef ik op mijn benen trillen bij het zien van die snoet. Het gebeurde zelfs dat ik panikeerde toen Benzo nog maar mijn richting uitKEEK. Amai, een echte 'schijtvijs'. En nu ben ik zelf eigenaar van 2 lieve sloebers die me likken op mijn gezicht, die met modderpoten binnenkomen, die met mij gaan wandelen (i.p.v. omgekeerd), die zich in koeienstrontjes wentelen, die springen als ze me zien, die knabbelen aan mijn oren, die mijn kleren nat kwijlen, die haren achterlaten, die de beste plaats in de zetel in gebruik nemen, die blaffen als er iemand aan de voordeur staat, die zot worden bij het zien van een lief poesje, die met hun natte snoet mijn vensters bekladden,... En dit laat ik allemaal met héél veel liefde toe. Ik zou ze voor geen geld ter wereld willen missen. En nu heb ik die kleine rakkers wel heel negatief beschreven maar eigenlijk zijn het samen met mijn ventje mijn grootste schatten hoor!

En om te bewijzen dat ik 2 zo'n lieve schatjes heb wil ik hier nog eens een kiekje van hen plaatsen.


DSC01143


Kan ik jullie met dit kiekje overtuigen van mijn 2 lieve boontjes????

 

Ik ben nog even op zoek gegaan naar 6 nieuwe personen om te taggen maar ik ben een vrij nieuwe blogger dus weet ik niet zo goed wie al aan de beurt kwam en wie niet. Ik Kies voor Vera, Els, Jeske, Kelly en Dieter en Nana. En ik denk dat de anderen van mijn linklijstje er onlangs reeds bij waren maar als je nogmaals zin hebt, je hoeft het zeker niet te laten hoor! Ik vind het wel fijn om ook eens van anderen kwinkslagen te lezen.

                

 

 

11:49 Gepost door Bini in Algemeen | Permalink | Commentaren (27) | Tags: t vrouwke |  Facebook |

Commentaren

Fredje & Dolfke Ik ben al twee maal getagged geweest ,en ik heb het vrijdag pas op mijn blog geplaats, heel lief van jou dat je aan mij ook gedacht heeft. Ik wens jullie nog een mooie zondagnamiddag toe. Jij hebt hier een mooi verhaal neergeschreven en eerlijk gezegd ik heb ook eens op een morgen zo in de mist gereden en als ik aan de ruitenwisser dacht om aan te leggen was alle mist weg,het is ook al enkele jaren geleden nu durf ik met geen auto meer rijden ,eens een ongeluk gehaden sinsdien is het gedaan.
Groetjes

Gepost door: Jeske | 16-11-08

Heel mooi geschreven...nog een fijne zondag ondanks de regen...liefs

Gepost door: Yolanda | 16-11-08

hahaha heel leuk om te lezen hoor! DAt van die autosleutels is de max!
En ja, je omschrijft dat perfect van de hondjes, precies een echo van hoe ik het zou zeggen ook! Allée die van jullie blaffen ook als de bel gaat dus, hier zelfde, en die ramen ... ze zien er nooit meer uit sinds Milo, en jah dat haar ... dat is toch wel heel erg vind ik, maar we pakken het er bij.

Gepost door: Patsy | 16-11-08

Ons vrouwtje heeft het hier met een big smile zitten lezen. Sommige dingen konden haar even goed overkomen zei ze.

Gepost door: Chris, Laika en Chesko | 16-11-08

Fredje & Dolfke hallo, ja 't zijn inderdad twee schatjes ! Nog een aangename zondagavond en voor straks, lekker slapen. Liefs, prulleke.

Gepost door: nicole | 16-11-08

zozo, nu zijn we heel wat te weten gekomen over jou !!
fijne zondag,
groetjes

Gepost door: Anita | 16-11-08

Awel Sabine nu heb ik toch wel even moeten lachen hoor,sommige dingen had ik nu toch echt niet verwacht van je!!!
Jaja rijden bij mistig weer is gevaarlijk, en ook in den donker rijden(zeker als je vergeet van je lichten aan te doen, zoals ikke!)
Groetjes, Els.

Gepost door: els en peter | 16-11-08

Leuk om te lezen zo weten we weer dat we niet alleen zijn die al eens iets raar doen. En om van hondenangst af te komen is de beste remedie er zelf te houden, nog veel plezier.

Gepost door: Vicky en Sammy | 17-11-08

Leuk postje! Maar, sorry hoor, ben ook al getagged. Heb het zelfs verspreid over 6 verschilldende postjes ergens verleden week ofzo denk ik. Groetjes en nog een fijne dag!

Gepost door: Nana | 17-11-08

hey vriendjes, wij kome nog es binne springe wante mams niete veel tijd deze week...bijna feeste dusse koppeke erbij houde :))))
wens jullie nog fijne dag zenne en tot als we nog es tijd vinde :-)
pootje en likie van ons hiere :)

amai zenne, jullie vrouwtje kanne nogal uitlegge met tagge lachblaf mare wel hele goed gedaan! :)))

Gepost door: chantal & prins en gizmo | 17-11-08

Fredje & Dolfke Van hieuit Waregem kom ik jullie ook een mooie dinsdag wensen al regent het hier tamelijk goed.
Groetjes

Gepost door: Jeske | 18-11-08

Hey Fredje en Dolfke Wat een mooie foto, om te stelen zijn jullie, maar wat lees ik durven jullie als eens kattekwaad uithalen. Niet erg hoor, Kelly doet dat ook al wel eens, zo durft ze als eens op tafel springen om de charcuterie te pikken ... die durft hé?
Ik wens jullie verder een fijne dag toe. Doei

Gepost door: Chris | 18-11-08

Leuk om weer wat meer over je te weten!

Gepost door: Daisy | 18-11-08

danke danke zenne, gizmo mij flinke loere gedraaid hé :-)
mare was wel ikke zenne niete gizmoke zoals onze andere vriendjes denke :))))))))))))
slapewel dare pootje en likie van ons, wij nu ooke nare mandjes

Gepost door: chantal & prins en gizmo | 18-11-08

hahahah ik ontdek net juf kwebbel hahahahaah
jij hebt leuke spruitjes zeg!!!!
en nu weten we weer een beetje meer van je
en niet mee inzitten ik heb dit ook gehad hoor dat ik aan het rijden was en ik kreeg het "koud zweet" omdat ik mijn sleutels kwijt was maar ja ik was wel aan het rijden dus no panic!!!!!!

Gepost door: callemie | 18-11-08

hahahah neen ik heb ze toch niet vertrappeld hé hihihihihih
maan roos vis jajajaj mijne zoon die maakte daar iets anders van zenne met zijn klik klak boekje hahahah

Gepost door: callemie | 18-11-08

Fredje & Dolfke Van hieruit een heel leuke woensdag gewenst ,geniet ervan.
Groetjes

Gepost door: Jeske | 19-11-08

ik kwam zomaar nog eens langswaaien..
fijne woensdag,

groetjes

Gepost door: Anita | 19-11-08

Hihi... Best grappig! En jaja... het zijn zeker twee lieve sloebers die jij hebt! Je ziet.... Hondjes zijn heel lief eh, niks om schrik van te hebben! Ons blogje is ook getagd, maar moet nog is goe nadenken wat ik ga schrijven...

Gepost door: kristel | 19-11-08

Grappig :-)

Gepost door: Ruby | 20-11-08

Fredje & Dolfke Het zal echt geen goed weer worden dit weekend , ik heb buiten mijn bladeren gaan opkuisen maar ik was echt doorgewaaid . Wel zot van mij hé in zo een wind de bladeren op kuisen ,het heeft echt geen zin. Ik wens jullie in alle geval een heel goed weekend toe.
Groetjes

Gepost door: Jeske | 21-11-08

weer een week voorbij..Ik wens je een heel fijn weekend toe,

doeii

Gepost door: Anita | 21-11-08

fijn weekend tis weeral weekend hé hahahah
dikke knuf
hier is het aan het sneeuwen en dat al bijna uren aan een stuk!
http://heavencanwait.skynetblogs.be/ daar zie je het bewijs hihihihi

Gepost door: callemie | 22-11-08

Kom je een fijn week-end wensen.
Poot
Goras & Ria

Gepost door: ria | 22-11-08

fijne zaterdag,
doeii

Gepost door: Anita | 22-11-08

Ligt het nu al wit? 't Blijft hier maar sneeuwen. Dat wordt nog meer plezier!
Nog een fijne zondag.
Poot
Goras & Ria
ps de foto bewerkte 't vrouwke met psp. Niet moeilijk hoor.

Gepost door: ria | 23-11-08

Fredje & Dolfke Hier is het voor de moment echt serieus aan het sneeuwen de sneeuw ligt we al zo een drie cm dik voor onze deur in een half uur tijd.Het is hier rond 15uur zo beginnen sneeuwen,het is wel vroeg op het jaar vind ik. Maar ik wens jullie toch een gezellige namiddag nog toe binnenshuis.
Groetjes

Gepost door: Jeske | 23-11-08

De commentaren zijn gesloten.