29-09-08

Feest in Maldegem! (deel I)

Waw, wat hadden wij een pracht van een zondag. Zo één om nooit meer te vergeten.

We zijn gaan wandelen met mijne mama en zusje en al mijn neefjes en nichtjes in Maldegem. Amai, we waren met velen zulle. En ze zullen het zeker gehoord hebben daar want mijn familie kent ervan zulle. 

We hadden alles te danken aan deze mensen. Vera en Chris zorgden héél goed voor ons toen wij nog kleintjes waren en nu nodigden ze al die ukjes uit. Hun dochter Tina en vriend Christoph hielpen mee om alles in goede banen te leiden.

 


 

DSC02472DSC02473

DSC02547DSC02546

 


 

Natuurlijk was ik blij om eens op stap te gaan met mijn familie of Wales. Mijn zusje en mama zie ik wel regelmatig eens. Maar ge moet nu toch echt eens kijken. Ge zult een brilleke moeten opzetten zulle, want wie is wie???

 


 DSC02566

 

DSC01554

 


 

Die ene foto kennen jullie al (zie zijkant) maar nu heeft het vrouwke een gelijkaardige foto genomen van mijne mama. Amai, ge zou het nie zeggen hé dat ze zoveel ouder is dan ikke. Die ziet er nog goe uit hé voor hare leeftijd!!! Mijn vrouwke is blij dat ze nog een beetje ziet van het stoeleke want anders zou ze het nie weten wie wie is. 'k Vind da wel een beetje dom zulle van haar. Had ze me maar eens helemaal moeten fotograferen hé! Ge zou het verschil wel zien zulle aan mijne flikker maar ja, daar denkt zij weer nie aan.

We hebben heel wat gestapt en daarna aten de tweevoeters lekkere, hele lekkere taart. (Maar mijn baasje en vrouwke vond ik nogal gulzig. Ik kreeg geen één stukje. Phoe, met chocolade zeiden ze maar da ete kik ook graag weie!)


DSC02723


En daarbij, 'k zie kik nie vele chocolade zulle! Gelukkig had Vera voor lekkere snoepkes gezorgd. Díe ziet ons nog heel graag! Vera en Chris, ik zie jullie ook nog graag hoor! (nie zeggen aan het vrouwke hoor want ze zou jaloers worden!)

Maar nu benne kik nog een beetje moe. Deze week, als ik goed uitgerust ben, kom ik nog eens langs met fotookes van mijn familie. Tot ziens!

 

 

 

22:29 Gepost door Bini in Algemeen | Permalink | Commentaren (14) | Tags: familie, wandeling, dolfke |  Facebook |

24-09-08

our lovely star!

Ja, jullie hebben het al door waarschijnlijk. Wij kunnen ons hier nooit eens vrij bewegen. Telkens komt het vrouwtje af met die trekmachine. Vroeger viel het nog mee, toen had ze zo'n klein bakske maar nu heeft zo een echt zwart monstertje. En daar hou ik nu echt niet van.

Ge zou gaan denken: wat trekt zij dan allemaal??? Wel, ze neemt een foto van onze pootjes, van ons snoetje, van onze poep, van onze buik, van onze haartjes, van onze oren,... En dan nog eens terwijl we zitten, staan, liggen, gapen, drinken, eten,... Kortom, ze heeft heel wat combinaties hoor! En dan hebben wij nog de chance dat het baasje niet graag op de foto staat. Maar die, die kan da zeggen hé! Maar 't vrouwtje doet alsof ze mijn smekende blik niet ziet zulle!

En wat doet ze dan met die prentjes? Wel daarmee gaat ze aan de slag. Ze scrapt heel graag. Vandaag keek ik nog eens in haar albumke en ik was wel trots op deze hoor! Stel je voor, ík een sterreke!!!!


DSC01616


Maar dat is wel een straatje zonder einde hé! Ze trekt foto's om te kunnen scrappen en ze scrapt om foto's te kunnen trekken. Snappen jullie het nog?

23:22 Gepost door Bini in Algemeen | Permalink | Commentaren (11) | Tags: scrap, dolfke |  Facebook |

22-09-08

Van een verrassing gesproken!

Zaterdagavond gingen mijn baasje en vrouwke naar een huwelijksfeest. Amai zeg, wat een pekkers. Het was al over 3u30 toen ze thuis waren. (Dat zouden wij eens moeten proberen!!!!! Het zou nogal stuiven zeker?) Ge  kunt gaan denken hoe we de zondag dachten door te brengen.


DSC02355


Zo zag het baasje eruit! (Van het vrouwtje heb ik maar geen foto genomen want dat was gewoon géén zicht!) Hij had vast en zeker gedacht om er eens een luie zondag van te maken. Maar....

In de namiddag wilde hij wel eens zijn benen strekken. En hij stelde voor om eens in Izegem (hier vlakbij) een wandeling te maken. Kort maar krachtig! (hihi!)

Wel het was een wandeling om nooit meer te vergeten. We wisten geen van ons vieren dat er nog zo'n mooie ongerepte natuur te vinden was op 5 stappen (wel grote stappen dan) van ons huis. Vrouwtje eerst wat aan het pruttelen (zere benen van lopen, hm hm!) maar ze kwam al vlug op andere gedachten want ze heeft enkele mooie kiekjes kunnen maken. Dus haar dag was weer geslaagd!


DSC02403


Dorst dat ik had! Amai, ik wilde wel de zee leegdrinken.


DSC02405


Hier mijn kleine broer. Ja, hij leert voor koe!!! Hier zie je hem duidelijk gras eten hé! Dat hij nu maar niet begint te loeien zulle!


DSC02393


En zo ziet ons baasje eruit bij een wandeling "the day after". Dat ziet er toch al beter uit hé!


DSC02383


En bij deze foto was mijn vrouwtje zo uitzinnig blij! Ze vond dit de mooiste foto van mij die ze heeft. En ikke trots natuurlijk!


DSC02418


En deze foto vond ze ook heel mooi. Maar ik begrijp da nie goed zulle. Zien jullie hier nu een cavje? Neen? Wel ikke ook niet dus wat is er daar nu mooi aan????

Na de wandeling hebben we wat gerust op een terraske. Baasje vond het daar heel mooi en vrouwtje vond het er vooral lekker. Mja, gelijk had ze wel. We hebben een stukje van de pannenkoek gekregen. Mmmmmmmmmmmmmmm, wanneer gaan we terug baasje?

22:05 Gepost door Bini in Algemeen | Permalink | Commentaren (10) | Tags: wandeling, fredje |  Facebook |

20-09-08

Ik ben 5 jaar!!!!

Ja, het is me gelukt! Ik ben 5 geworden. En ik ben echt fier hoor! Uiteraard werd er gevierd.


DSC02287


Vrouwtje had voor een verrassing gezorgd. Eerst dacht ik : nie were een balleke. Zo heb ik er al een paar.


DSC02298


'k Had nogal werk om alles los te krijgen hoor! 'k Ging er meteen mee op mijn kussen zitten want anders zou die kleine pipo hem hier nog mee moeien.


DSC02306


'k Heb het papier heel zorgvuldig kapot gebeten. En dan ...


DSC02316


zag ik deze kong. 'k Ben er blij mee zulle vooral toen ik zag dat ge er iets kunt inspuiten, iets lekkers zegt het vrouwtje. Maar eerst moet ik er nog wat aan wennen volgens haar! Hm, dat ze maar vlug van da spul koopt want ik zal er zo nog vlugst vanal aan wennen.

't Was al een mooie dag tot nu toe maar toch nie helemaal eerlijk! Snif!

Moet ge nu eens weten, die kleine ukkepuk hier kreeg ook een cadeautje. En hij moet daar helemaal niks voor doen zelfs niet jarig zijn. Vrouwtje zegt dat hij de kalender nog niet kan lezen dus daarom.... 'K Zal het hem eens vlug leren si!


DSC02325


En zijn cadeau was dan nog veel groter dan het mijne! Phoe!


DSC02343


Bwaahahahaaaaaaa, hij kreeg zo'n kinderachtig speelgoedje! Haaaaaaaahhaaaaaaaa! Ik kom niet meer bij!


DSC02342


Vrouwke, heb je het gezien? 't Zal were lange meegaan zekers?????  En hij eet ook nog het papier op! Hij zal dan were buikkrampkes hebben zeker?

Er is nog iets wat me een beetje triestig maakt op mijne schone dag. Vrouwtje en baasje hebben niet gezongen voor mij! Vrouwtje zegt dat da misschien beter is maar da versta kik nie zo goed.

Ik ga nu vlug nog een beetje 'kongen' (of hoe zeg je da?)                         

18:51 Gepost door Bini in Algemeen | Permalink | Commentaren (13) | Tags: fredje, thuis |  Facebook |

19-09-08

tellerke

Hé, houden jullie ook mijn tellerke in de gaten? Nu zal het echt niet lang meer duren!

Ik ben zo benieuwd wat mijn vrouwtje en baasje in petto hebben. Krijg ik een groot biefstuk? Of eten we taart? Mag ik mee op restaurant? Of krijg ik nieuwe speeltjes?

Zooooo spannend!

18:44 Gepost door Bini in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) | Tags: fredje, thuis |  Facebook |

18-09-08

Bezoek

Vorige week vrijdag kwam tante Claudine op bezoek. Oo, wat zie ik haar graag en ook haar kindje vinden we wel leuk! Want met Fien kunnen we spelen maar daar is nu toch altijd die Kastaar bij. En ik moet bekennen dat da nu nie echt mijne vriend is. Amai, hij heeft zo'n lange poten. 'k Ben er een beetje bang van zulle. Mijn vrouwke zegt dat da gaat beteren maar ik denk dat die poten alleen maar langer zullen worden.

Maar mijn broer ergert zich niet aan die poten zulle. Kastaar mag zelfs bij hem op 'ons' kussen liggen.


DSC02150


Natuurlijk moest ons vrouwke heel de tijd da zwart bakske laten flitsen.

Zijn wij geen schoon koppelke?!


DSC02152


En die laatste vindt ons vrouwke toch wel héél mooi!


DSC02157


Schattig hé!

21:24 Gepost door Bini in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) | Tags: bezoek, fredje en dolfke, kastaar |  Facebook |

10-09-08

Wist je ...

... dat er mensen waren die hun lakens niet bij hadden.

... dat er mensen waren die geen toiletpapier bijhadden.

... dat er zelfs mensen waren die geen verlengsnoer bijhadden!!!!

... dat er mensen zijn die forellen 'kussen'!

... dat cavjes wonderbaarlijke beestjes zijn. Zij roepen hun baasje i.p.v. omgekeerd.

... dat er goede tolken mee waren. "Ik ben weg."  Je suis chemin!

... dat er mensen waren die heerlijke chili con carne klaarmaken.

... dat er goed gemept werd op de vliegen.

... dat er 'heet' SMS verkeer was voor ene Linda.

... dat er druk koffie-filter-verkeer was.

... dat sommige blenheimkes druk oefenden om black and tan te worden.

... dat niet alleen cavjes aan de leiband hangen.

... dat we de sfeer nu al missen en de dagen aftellen naar volgend jaar!

 

13:14 Gepost door Bini in Algemeen | Permalink | Commentaren (14) | Tags: wandeling |  Facebook |

08-09-08

Zaaaaaaaaaaalig weekendje!

O, wat hebben wij het goed gehad het laatste weekend! Het was een hemels gevoel op aarde. We hebben kilometers gestapt, berg op en dan ook weer bergaf. (Maar dat laatste ging veel beter!) We hebben lekker gegeten en we hebben vooral veel plezier gemaakt. Wij natuurlijk met alle viervoeterkes (er zaten echt hele goede vriendjes bij zulle!) maar we zagen dat het baasje en vrouwke ook echt genoten hebben.

En nu verwachten jullie natuurlijk veel fotootjes. Maar......

Ze gaven bij vertrek enorm slecht weer uit en baasje zag het niet zitten om die grote trekmachine mee te nemen. Stel je voor 2 hondjes aan de leiband, een paraplu aan de andere hand en dan nog zo'n bak rond je nek. Vrouwtje was wel een beetje triestig en dan vooral als ze zag welk schoon weer het daar was. (allee, zaterdag dan toch!) Maar nu moeten jullie (en wij) het doen met wat mindere kwaliteit.


DSC02134

Dit is de big chief. Die meneer heeft alles mogelijk gemaakt dit weekend en we zijn hem echt heel dankbaar hoor! Peter zorgde voor een heel warm onthaal op vrijdag (en de dorstigen werden gelaafd!), hij ging voor dag en dauw 'pistoleetjes' halen, stippelde prachtige (maar soms wel lastige) wandelingen uit, zorgde ervoor dat we op zaterdag lekker konden eten, ... kortom heel het weekend was weer prachtig in elkaar gestoken. Merci!!!!!!


DSC02126

Hier wilde het baasje ikke eens trekken in het water maar..... Dolfke was vlugger dan de fotograaf. Hihi!

Vrouwtje was wel triestig want nu heeft ze nog altijd geen foto van ikke in het water. Ik ben echt geen waterrat zulle.


DSC02139

En hier zijn de baasjes van Roef en Oika. Wel 't vrouwke vindt dat je echt eens moet kijken op hun blog om meer foto's te bekijken. Zij hebben wel prachtige kiekjes hoor!


Nu ja, hebben wij niet veel plaatjes, we hebben toch prachtige herinneringen aan een zalig weekend. Peter, volgend jaar gaan we weer mee hoor!

Dank je wel vrienden allemaal voor het leuke gezelschap!

20:07 Gepost door Bini in Algemeen | Permalink | Commentaren (14) | Tags: wandeling |  Facebook |

05-09-08

Joepie-de-poepie!!!

Er wordt hier een ware volksverhuizing voorbereid. De tafel staat vol met gerief: washandjes, handdoeken, kleren, mandjes, eten voor ons, drankjes, wandelschoenen,....

We gaan naar het zuiden!!!!!! (de Ardennen, hihi!) EN we mogen mee!!!

Dus zondagavond komen we vast bruingebrand en moe van het vele stappen terug thuis. Maar we maken er zeker een mooi weekend van want er zullen veel vriendjes meegaan van ons!

Doei! Tot na het weekend!

 

12:29 Gepost door Bini in Algemeen | Permalink | Commentaren (17) | Tags: thuis, fredje en dolfke |  Facebook |

04-09-08

Vergeten.

Toen Charlietje hier op bezoek was heeft ons vrouwtje wat meegemaakt. Maar ze was het vergeten om het hier aan ons te dicteren om op het blogje te zetten.

Die zondag bleven we gezellig thuis want het weer was niet echt schitterend. En 't vrouwke ging met de fiets een stukje taart halen (als troost zeker?!). Mmm, ze vond een heerlijke fruittaart met veel slagroom en dan ook nog enkele koeken voor het avondeten. Alles ging het mandje in want het is echt niet zo ver rijden.

Toen ze buiten kwam en haar fiets vulde, voelde ze iets over haar voeten lopen.


DSC01643

DSC01644


Oooo, zo'n klein schattig dingske kan je toch niet zomaar langs een drukke baan laten hé! Dus, pietevogelke ging in een taartdoos mee naar huis. Ge moet je da voorstellen. Vooraan in het mandje een zak gevuld met koeken, daarbovenop een grote taartdoos gevuld met een slagroomtaart en daarop nog een klein doosje met een spartelend pieperke. Ik moet jullie nie vertellen hoe de taart eruit zag zeker? ('t Vrouwke was wel zoo slim om hier geen foto van te nemen!)

Maar wij zaten nu echt niet te wachten op een klein bolleke hoor! We stoven er met z'n drieën op. Amai, 't vrouwke deed hier bijna een attackske op. Na een klein beraad met het baasje bracht ze het naar een veilig plekske bij de buurtvijver. En nu maar hopen dat het kleine beestje daar goed opgevangen wordt door de plaatselijke eendjes.

Als er iemand is die weet welk vogelke hier meereisde met vrouwkes fiets, geef het eens door hé!

 

19:34 Gepost door Bini in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) | Tags: thuis |  Facebook |

01-09-08

jammer!

Heel jammer maar we hebben echt geen winnaar van de wedstrijd. Weinigen durfden het aan om een gok te wagen of men had de spelregels niet goed doorgelezen. Dus Patrick (want inderdaad, die prachtige benen waren van antwoord B, de fotogenieke Patrick!) die blind date zal voor volgende keer zijn. Nu is Carina opgelucht si!

Ook jammer dat ....


DSC02139


de vakantie nu toch echt voorbij is. 't Vrouwke moest vandaag héél vroeg vertrekken naar haar klasje. Ze moet de kindjes leren lezen en schrijven maar ze kan dat goed zulle want zij heeft mij ook geleerd om te typen op de pc. Maar eigenlijk hebben we toch liever dat ze thuis is hoor! Dan gaan we wat vaker wandelen en spelen.

Ook ons vrouwtje laat ons achter met heel veel pijn in het hart. (dat heeft ze me toch zelf gezegd!) Ze kan zich alleen maar troosten met het feit dat het baasje in september en oktober veel thuis is, dan weet ze dat we niet alleen zijn.

Nog een dikke zoen aan allen en wij gaan nu vlug slapen hoor! Heel dicht bij ons vrouwtje en baasje maar niet meer in hun bedje. Goed hé van ons!

Slaapwel!!!!

22:47 Gepost door Bini in Algemeen | Permalink | Commentaren (12) | Tags: thuis, school |  Facebook |