23-11-10

Schande!!!

Ooo, wat lees ik hier?

Phoe, een sexy broere! Maar hij vertelt niet dat íkke wel degelijk 2 kilo kwijt ben hé!

Ikke ben die slanke adonis!!!! Bewonder me zelf maar!

zomer 2010 097.JPG

Nu zie je ook meteen dat ik ook nog héél goed uit de voeten kan! Ik ben heel fit zunne!

Maar mijn broere, wel die is misschien ook wel wat fijner geworden maar dat is pure gezichtsbedrog!!! Ik kan het jullie bewijzen hoor!

zomer 2010 079.JPG

Zien jullie het? Het is gewoon zijn haar dat uitgedund is!!! Ons vrouwke trekt er gewoon elke week 2 kilo uit! (allee, uittrekken is nu ook het goeie woord niet. Ze gebruikt er nun goeie borstel voor!) En dan zou hij mij durven uitlachen!!! Phoe!

Schande gewoon!!!!

 

19:15 Gepost door Bini in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: dolfke |  Facebook |

07-03-10

Lang leve de winter!

Wat kan de winter toch zalig zijn hé, vriendekes! Dan kan je heerlijk slapen, rusten, dutten, tukken, lui wezen, ...

Maar de dag dat ons vrouwke gene sneeuw meer ziet dan kunnen wij die rust hier wel vaarwel zeggen!

Het begon allemaal in de krokusvakantie. (maar dan konden wij door technische problemen hier niet posten!) We gingen naar zee. Fredje en ikke droomden hier al van lekkere ijsjes, pannenkoekskes, wafelkes, een lekker etentje samen op het schootje bij 't vrouwke. We dachten een heerlijke dag tegemoet te gaan! Maar verdorie, we waren nog nie lelijk misdacht! We kwamen aan en we moesten stappen, stappen, stappen! En dat allemaal na zo'n lange winterslaap!

GELUKKIG waren we niet alleen! Er waren daar ook enkele vriendekes van ons vrouwke en baasje en die hebben gelukkig ook kleine, lieve, snoezige cavjes bij. En die hebben ook veel werk geklaard zunne!


vrienden aan zee


We hebben daar vele gecrost...


samen


We hebben ook nu en dan eens een klein beetje gepauzeerd....


mijn zusje


We hebben ook eens geposeerd voor de foto (kwestie van 't vrouwke eens tevreden te stellen!)


aan zee


Ook de vogelkes deden hun best om schone op de foto te staan!


voglekes


 

Maar ja, dat duurde nooit lang want we bezorgden de vogelkes de schrik van hun leven! Hihi!


Margootje


We hebben kennis gemaakt met een hele grote broer! Maar 't was een lieve zunne!


grote broer


We hebben vele samen gespeeld!


samen aan zee!


Ge ziet het dus hé, vriendekes! Zo gaan stappen voor ons das echt geen luxe-leventje hé! Maar nu wil ik jullie nog iets vertellen maar ge moogt het nie zeggen aan ons vrouwke hé! Want dan weet ze van geen ophouden nie meer zunne!       We hebben ons eigenlijk wel geamuseerd zunne! Ssssssssssssssst, stil houden hé!

10:53 Gepost door Bini in Algemeen | Permalink | Commentaren (17) | Tags: wandelen |  Facebook |

20-02-10

GAAAAAAAAAAAAAAAP! GEEEEEEEEEEEEEEEUW!

Hier zijn we weer! Terug uit een lange, wat zeg ik, een héééééle lange winterslaap!

Amai, wat hebben wij er deugd van gehad! Eens lekker languit liggen snurken.  Lekker nikske doen! Bijna 3 maanden lang! Jammer dat ons baasje en vrouwke het ietskes drukker hadden. Ja, we hadden soms met hen te doen. (Maar hen nie vertellen zunne!) Trouwens 't vrouwke heeft gezegd dat het uit is met het schoon leventje. We moeten eruit!!! We moeten op stap! We moeten werken! We moeten afzien! En deze week is ze er al mee begonnen.

Héél vroeg in de morgen (het was pas 10 uur) sleurde ze mij uit de zetel. Ze dumpte me zomaar buiten in de sneeuw! Stel je voor. Ik, de onschuld zelve, met mijn arme pootjes zomaar op die koude grond. Ik kon er nie mee lachen zunne. Maar ze was onverbiddelijk. Dus wat doe je dan?


Dolfke


A ja, nun keer goe verwonderd kijken. Maar ge moe nie peinzen da diene meelijwekkende blik hielp zunne. Neen, ze bleef bij haar snode plannetje.

Er zat nikske anders op dan mij maar eens goed uit te rekken en vlug een plasje te doen tegen die koude struik. (Die zal me dankbaar zijn voor de warmte die ik hem gegeven heb!)


plasje


't Vrouwke zag dus duidelijk mijn verveling. Maar haar slechte karakter kwam helemaal naar boven. Ze liet me maar tjolen! Ik ging dus maar op zoek om ietske te eten want ge weet maar nooit dat ze me nooit meer binnenlaat!


op zoek


Bah, ziet er nie lekker uit hé! En als ge zo een hele tijd loopt te lummelen buiten in de vrieskou zo zonder jasje en mutske en ge weet dat er niemand in de buurt is die ook maar een heel klein beetje compassie heeft, wel dan probeer je er nog het beste van te maken. En ik moet zeggen dat ik er na een poosje begon van te genieten.


geuren


En eigenlijk is het best nog leuk om na zo'n lange winter weer eens uit onze sloffen te schieten. En mijn grote broer! Weet je wat da ventje intussen deed?

Wel hij genoot op zijn manier ook van de sneeuw!


Fredje in de sneeuw


Groot gelijk ventje! Jouw pootjes hadden zo koud niet hé!

En ons vrouwke, wel die ging op zoek naar schone plaatjes van de tuin. A ja, da moet ook gebeuren hé!


sfeer


't Baasje was intussen were bezig met druk te doen. Hij crost van hier naar daar en als hij moe gecrost is dan komt hij thuis om samen met mij en mijn broere in 't zetelke te liggen.

Wat kan de winter toch schone zijn. (Maar toch verlangen we naar de lente hoor!) Maar nu we degelijk wakker zijn gaan we ervoor zorgen dat we nie were in slaap vallen zunne. Kom maar geregeld eens aan onze oren trekken!

 

14:26 Gepost door Bini in Algemeen | Permalink | Commentaren (14) | Tags: fredje - dolfke |  Facebook |

10-12-09

Hij kwam, hij kwam!

Hé vriendekes, jullie waren al ongerust hé! Maar ik kan jullie geruststellen, Hij is geweest! Ja, die lieve goede Sint. We waren wel een bitteke geschrokken zunne! En 't baasje was er precies ook nie goe van. Hij had er een zaterdagvoormiddag werken opzitten en hij kwam moe thuis. En toen moest hij dringend.... (hum,hum, dat durven wij hier nie zeggen zunne maar de foto zegt genoeg zekers?)


toilet


Amai, wie had da verwacht???? Wij natuurlijk direct gaan kijken. Er stond een schone mand maar da vonden wij nie interessant. D'r lag nun hele zak stokskes maar da hebben wij maar laat gezien. A ja, wij kijken nogal vaak met onze neus hé! D'r lagen 2 dozen voor 't baasje en 't vrouwke. En dan ook nog nun wandelstok voor hen.


wandelstokMaar pff, zij hebben da nog niet nodig! De Sint heeft zich hier toch vergist zunne. Ze zijn zij  nog vééééééééls te kleine daarvoor. Dus, wie offert hem were op? 3 keers raden....

A ja, wij moeten die stokken nu een heel stuk kleiner maken hé! Want 't vrouwke is hier in haar kuisperiode en kan het nie meer verdragen dat het huizeke vol ligt met brol die ze nie gebruikt. Pff, 'n heel werk zunne. We zijn nog lange nie klaar!


mmmmmm


't Baaske moest vele krabben (allee, ge weet wel, zo'n krabkaartjes) en 't vrouwke was ook content! Ze kreeg een gratis halve maaltijd waarvoor ze gene klop had moeten doen.


soep


Maar ... kpeinse dat da iets eenmaligs was. Want er lag ook nun kookboek bij. Zo eentje voor echte kookklunzen. Ja, de Sint vindt voor iedereen toch een passend geschenk hé!


SOS


Dus nu moet 't vrouwke vele in de potten roeren maar wij zijn nie boos zulle. Want wij zijn de proefkonijntjes!

Allee, sluukes. Ik wordt nu wel een bitteke moe en ga dringend wa rusten. Tot ziens!


mandje

21:43 Gepost door Bini in Algemeen | Permalink | Commentaren (16) | Tags: de sint, dolfke |  Facebook |

22-11-09

een namiddagje stappen

Ja, we zijn er weer eens op uit geweest vandaag. Amai, da was een avontuur zunne. We zijn met zo'n acht tweevoeters gaan stappen naar Torhout.


allen samen


Ma, ge ziet het al hé! Er waren ook veel viervoeterkes bij. En eentje is toch een specialeke zunne! Mmmm, een schoontje maar.........


Jaimietje


'tis mijn zuske. Dus nie goe hé!

Maar er waren ook nog een andere schoontjes zunne!


schoontjes


Schoontjes hé! Maar ja, ...... mijn Oaklytje was het niet hé! Ik heb haar echt gemist zunne vandaag. En van groot verdriet keek ik dan een bitteke naar een ander meiske. Ma echt, enkel kijken zunne!


grote liefde


Pfff, verder dan kijken is het niet gekomen zunne want zij was er niet echt voor te vinden. Pfff, mijn Oaklytje is veels vriendelijker zunne.

En mijn broere, wel den diene zal nooit van de straat geraken zunne. Phoe, die bekijkt de meiskes nie. Die is alleen maar bezig met zijne gezondheid.


broere


Woehaaa, die denkt dat zijne rheuma zal genezen door zone vuile boel.

En plots ging da zwarte bakske in de chacosse. En er werden geen beeldekes meer genomen. A neen, der was daar iemand boven die heels de tijd met het licht zat te spelen en die ook veels kabaal maakte en 't vrouwke is daar geen liefhebber van. Ze was precies ook heel gehaast om binnen te geraken. Hihi, ze is bang van een bitteke water zekers?!

Gelukkig kreeg ze een prachtig beeldeke van een tweevoetervriendeke.


beeldeke

 


 

En hiermee willen wij deze schone dag dan afsluiten.

Een goeie wéééééééééééééééééék!

 

22:39 Gepost door Bini in Algemeen | Permalink | Commentaren (10) | Tags: dolfke |  Facebook |

15-11-09

Zaaaaaalig!

O, wat hadden wij het goed! Daar in het verre Ardennen!

We zijn dus vorige week naar de Drie Bruggen gereden. Pfff, ' tzijn daar ook stoefbussen hoor want van die bruggen hebben wij nikskes gezien. Integendeel, we misten toch enkele bruggetjes hoor!


2° brugske


Maar we beginnen best bij het begin hé! Toen we daar aankwamen was alles zwart, maar zwart! Amai mens, ongelooflijk! 'k Moet nog zeggen dat het al 23 uur was. Misschien heeft het daarmee wel wat te maken. Ons vrouwke en baasje werden er meteen verliefd. Niet op elkaar hoor (A neen, dat kan niet hé! Ze zijn al zo verliefd op elkaar!) Maar wel op 'ons' huizeke. Na een eerste vlugge rondleiding in de doeninge ging het vrouwke ook eens kijken of wij de beentjes niet konden nemen. Phoe, flauwkes hoor! De muren waren wel een halve meter dik dus zelfs zo'n sterke beren gelijk wij kunnen daar echt niet door zunne! Maar de inboedel mocht er wezen dus hadden wij zelfs geen zin om nog verder te stappen.


huisje


We hadden nu wel de pech dat het zo'n schoon weer was dus we mochten niet binnen blijven hé! Wij dus op stap in 'onze' bossen. Dat bos lag zooo dicht bij onze slaapkamer dat Fredje dacht dat het baaske het erbij gehuurd had.

Alle geluk dat het niet zo was want ge moet daar vele werken hoor 's nachts in uwen eigendom. Toen wij wakker werden zagen we al meteen dat er daar iemand de hele nacht had geschilderd. Da moe lastig zijn zunne bij die vriestemperaturen. Maar wij hebben er wel kunnen van genieten!


kleuren


En wij bleven maar genieten!


kleurekes


En dan ook nog eens genieten van het zonneke!


nog 'n schoontje


En we laten jullie ook nog eens meegenieten van de schone vergezichten.


page


En van al da genieten zou ge dorst krijgen hé! Wij dus weg naar Coo! Water genoeg  daar hé!


 

coo


We hebben ons daar op een terraske geploft. Maar ge moet nie geloven dat ons baaske en vrouwke daar water dronken zunne!

En kijk eens hoe gelukkig wij er allemaal uitzien!


oes


Dus onze batterijtjes zijn weer goe opgeladen. Merci baaske voor die verrassing zunne. Met zulke moogt ge nog afkomen!

En wat nog vele schoner is. Ons vrouwke heeft beloofd dat we volgende zomer nog eens teruggaan om die bruggen te gaan zoeken. En we keren maar terug als we ze gevonden hebben. Goed hé!

20:02 Gepost door Bini in Algemeen | Permalink | Commentaren (10) | Tags: ardennen |  Facebook |

01-11-09

Joehoeoeoeoeoeoe!

Ja, vriendekes, het is me gelukt! Die zitstaking heeft effect! Wij mogen mee!!!!!!

We hebben wel moeten beloven dat we hééééél braaf zouden zijn (nie moeilijk hé want dat zijn we altijd!), dat we nie zouden klagen over zere pootjes want we zullen vele wandelen. (Let maar op da zij niet te vele klaagt! Straks wil ze were op mijne rug zitten!) En toen is ze begonnen aan ons kabaske!


controle


Hebben we wel alles mee? Onze korrelkes? O.K. Ons bakske om uit te eten? O.K. Ons kammeke? O.K. Ons speleke? O.K. Ons drinkbekerke? O.K. Nu nog enkel ons baaske en vrouwke en we zijn ribbedebie!

Tot hooooooooooooooooooooooooooooors!

18:15 Gepost door Bini in Algemeen | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

30-10-09

Zitstaking!

Amai, 't vrouwke loopt hier rond gelijk een kip zonder kop zunne! Kleren in een grote zak, wandelschoenen erbij, tandpasta en zeep moeten er ook nog bij,... Ja, 't is weer van dadde! Ze gaan er weer op uit zekers? Maar neen hoor! Dit keer lukt het hen niet. Ik hou een zitstaking!


zitstaking


Ik ga hier nie meer weg tot ze ons belooft dat we mee mogen! Ni!!!

'k Moet hier natuurlijk die klus wel weer zelf klaren zeker! Die kleine is hier weer nergens te bespeuren zekers? Phoe, als het mij lukt gaat hij er wel weer mee van profiteren hé!

17:39 Gepost door Bini in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) | Tags: op reis |  Facebook |

18-10-09

Sssssssssssssssssst!

Ik moet hier nu wel héél stillekes typen zunne. Diene kleine hier naast mij ligt nu te snurken en das maar goe ook want anders pakt hij were diene pc weg van mijne schoot. Hij heeft al een hele week da machientje bezet want hij weet dat ik iets wil uit de doeken doen waar hij nie 'preus' op is. En ge zou voor minder!

Wel nu ga ik mij er eens rustig voor zetten si! Hier gaan we dan. Het begon allemaal toen nonkel Zwan hier op bezoek was. Hij legde een pakske stinkende stokskes op de tafel en hij begon zomaar te tetteren met ons baaske en vrouwke. Eventjes geen oog voor ons. (Eventjes maar hoor want nonkel Zwan die laten we niet zomaar gerust zunne! Ge zijt suikernonkel of ge zijt het nie hé!) En toen..... toen gebeurden het! Onze kleine Dolf die ... Ik durf het hier nog niet te zeggen en hij DOET het! Kijk maar zelf!


heel stout Dolfke


Dus héél in het geniep heeft hij 'gesmoord'!!!

Amai, ons vrouwke was in alle staten. Hij heeft nun preek gekregen van hier tot ginder. Maar ja, het kwaad was geschied hé! 't Vrouwke noemde het zelfs een 'doodzonde'. Wij dus in de namiddag spitsenduvel naar Kortrijk. Dolfke zou en moest te biechte gaan. A ja, das normaal hé als ge zo stout geweest zijt. Kijk zelf maar eens naar zijn oogskes.


angst


't Vrouwke wilde dat eerst nog eens weg-fotosjoppen maar tis goe dat jullie dadde eens zien. Ik overdrijf nie hé als ikke zeg dat ze vol venijn zitten!

Dus hij moest in een klein huizeke gaan. En hij moest alles, echt alles, vertellen aan meneer pastoor. Pfff, 't was met een klein hartje zunne. 't Baaske moest zelfs meegaan! Phoe, zo'n broekventeke!


biechtstoel


Ik twijfel nog altijd of hij wel echt alles vertelde want ik heb er nikske van gehoord. Hij vezelde de hele tijd. En meneer pastoor, wel die heb ik ook nie echt gehoord. Maar dat hij een uitbrander kreeg, das zeker! Ge moet nu eens zien hoe heilig hij eruit ziet.


heilig boontje


Puh, schijnheilig ja!

't Vrouwke heeft wel nog vlug een kaarske aangelegd in de hoop dat Dolfke nu altijd braaf zou zijn.


hoop


 

We zullen zien! Maar ik geloof er nie echt in zunne!
 

21:48 Gepost door Bini in Algemeen | Permalink | Commentaren (18) | Tags: dolfke |  Facebook |

04-10-09

Hier zijn we weer!

Hallo, hallo! Het heeft wat lang geduurd hé vriendekes! Maar er is hier zoveels gebeurd zeg! En alles gaat zo razendsnel. Pfff, we konden het bijna niet meer bijhouden. Maar nu komen we hier weer wat op adem en zo kreeg ik mijn vrouwke weer bij mij op de schoot om wat te computeren. A ja, ik kan niet álles doen hé!

Maar ge moet me nu eerst eens goe bekijken.


Fredje 6 jaar

 


Zien jullie nikske speciaals? Allee, kijk nog nun keer tegoei é zeg!

 


Fredje 6 jaar

 


Zie ik er nie ongelooflijk goe uit? En benne kik nie een klein bitteke gegroeid???? Ik ben intussen wél 6 geworden hé! Das de leeftijd waarop alle kinnekes beginnen aan den grote unief des levens hé! Maar ja, mijn vrouwke ziet het nie meer zitten om mij te leren lezen. Ze zegt dat ze haar boekskes allemaal weg gegeven heeft. Pfff, nie schone hé van haar! Maar ik kreeg van haar wel een heel schoon verjaardagscadeauke. En 'kben er zekers van dat er hier veel sjaloeze vriendekes zullen zijn! Ik kreeg van 't vrouwke ......

 


Emma

 


 

Is da nu geen schoon meiske?!!!!!!! Das Emmaatje! O, zo'n schoon mokske! Ewel, 't vrouwke en 't baasje nodigden dat schoon lief madammeke uit op mijn verjaardagsfeestje. Ik mocht ze natuuuuuurlijk nie houden hé! Maar 'k was heel blij met haar gezelschap zunne. En 't vrouwke en 't baasje waren blij met het gezelschap van hare papa en mama en al haar zuskes. En mijn broere, wel die was in ieder geval al héél sjaloes zunne. Amai, die heeft wat uitgespookt zunne intussen. 't Vrouwke was helemaal over haar toeren! Maar da komme kik deze week nog persoonlijk vertellen!

Allee, slapwellekes! En ikke weet al waarvan gedroomd zunne! 

21:22 Gepost door Bini in Algemeen | Permalink | Commentaren (14) |  Facebook |

27-08-09

Herinneringen....

.... aan zoveel mooie dingen.

Ja, het is zover. Deze namiddag moet ons vrouwke naar de vergadering en dat is altijd het einde van 2 leuke maanden. En dit jaar waren ze niet gewoon leuk, ze waren ook warm, verrassend, leerrijk, gezellig, lastig (vooral bij de lange wandelingen), anders dan anders. Maar ze waren vooral heel schoon. En we kijken al uit naar volgend jaar. Maar we hebben geluk want het vrouwke zegt dat het maar 10 maanden zal duren en dat er dan weeral zo'n vakantie is. Joehoe!!!!

We denken met heimwee terug aan ons reisje naar Gent. Dát zullen we zekers nóóit vergeten. Dat waren hele schone dagen. Ons vrouwke en baasje zijn tante Christine en nonkel Jackie eeuwig dankbaar daarvoor. En toen kwamen zij eens naar hier. Maar pfff, zij wilden hier geen weekje blijven. Jammer hé!


feest


Tante en nonkel, nog 10 maandjes en we komen weer feesten hoor!

En dan hadden we dit jaar ook een vakantiejob! Lach niet hé! Wij hebben echt onze kost verdiend hoor dit jaar. Wij zijn gaan werken in 't schoolke van ons vrouwke. Ge moet nu eens zien wat een vuile klas het er eerst was.


hele vuile klas


We zijn begonnen in de zaal. Die hebben we schoon 'gedweild'.


pffff


Jullie kijken natuurlijk weer eerst naar de rechtse foto's hé! Maar we waren daar wel moe van dweilen hé! Ge zou het ons niet nadoen zunne!

Daarna zijn we begonnen in de klas. Bankjes recht zetten, schriftjes schone leggen, lezen in de boekjes en.... even poseren voor 't vrouwke.


veel werken


Ons vrouwke was vooral blij dat we haar gezelschapshondjes waren. En wij, wij hebben vooral veel rond gecrost! De volgende dagen krijgt ze er ander gezelschap. Wedden dat ze ons zal missen!!!!

08:55 Gepost door Bini in Algemeen | Permalink | Commentaren (25) | Tags: school, fredje en dolfke |  Facebook |

20-08-09

Vogelkes!

Oeioei, da komt ier nie meer goed zunne! Sinds het vrouwke hier met haar neus voortdurend in de boeken zit, gaat er hier serieus wat verkeerd. Vandaag ook nog. Ze zat ons zo te bekijken en ze zei dat wij toch maar vogelkes zijn. WIJ, 2 super lieve cavjes met 4 pootjes en vele haartjes! Nu ja, ze zei wel geluksvogelkes maar dan nog! Ik hoop nu maar dat haar bazeke hier nie meeleest of ze mag haar koffers weer pakken in 't zesde van vóór ze nog begonnen is.

En waarom zijn wij dan geluksvogelkes?! Wel, als de boeken hier dan al eens dicht gaan dan vliegen wij allemaal de auto in en dan gaan wij stappen. Vorige week zondag gingen we met enkele wandelvriendinnekes naar Zillebeke. Schone wandeling zunne maar de fotookes hebben hier wat in de koffie gelegen. Da komt ervan hé vrouwke, als ge zolange wacht om hier wat te posten. Zorg maar da da geen 2 keers meer gebeurt hé!


Ieper


En de dinsdag erop gingen we wandelen in de Zwalmstreek. Zo schone dat het daar is! Amai, da trekmachientje stond were nie stille zunne. Het was een echte natuurwandeling hoor! We hebben de vruchten eens goe van dichtbij bekeken. Zou kik gene schone boer zijn zo midden op mijn veld?


natuurwandelingOns vrouwke heeft ook veel inspiratie opgedaan voor haar nieuwe doeninge. Phoe, nieuwe doeninge! Ja, in haar dromen zekers!


doeninge


En na het vele stappen zijn we dan nog efkes gestopt bij een oud snoepekeswinkelke. Maar ge moet nie denken dat wij daar snoepekes hebben gekregen zunne! Neen hoor, slecht voor onze tandjes zei 't vrouwke. Maar zij heeft ferm op haar tandjes moeten bijten zunne want ze heeft er ook gene gekocht voor haarzelf. Ze heeft daar alleen een pannenkoekske gegeten en omdat da nie slecht is voor onze bijterkes kregen wij ook een stukske. Hihi, das beter hé!


snoepekes


't Vrouwke zegt dat ze ook heel blij is met het volgende kiekje. Ze wil alleen nog eens iets vinden om die riempjes weg te krijgen. Pfff, als ze da nie graag ziet, waarom moeten wij dat dan aan doen?????


geluksvogelkes
 


Vriendekes, ik ga jullie nu laten zunne. Ik moet nog naar de fluitles!

00:47 Gepost door Bini in Algemeen | Permalink | Commentaren (25) | Tags: wandeling, dolfke |  Facebook |

06-08-09

Lokerse feesten!

Woehaa, wij springen hier van de ene feestbroek in de andere. Ja, gisteren waren we bij de Lokerse feesten. Van het grote feestgedruis hebben we genoten vanop afstand. Maar voor een intiem feestje met vriendjes zijn we altijd paraat hoor!

Dit keer mochten we naar het gezellige huisje van Bono. Er waren 10 tweevoeters en 10 viervoeters. Dus als je de poten telt waren wij toch wel in de meerderheid hé! Het was enorm gezellig.'t Baasje en 't vrouwke waren blij om nog eens al de vriendekes terug te zien en te kunnen kletsen. En kletsen, dat kunnen ze allemaal goed zunne! Het werd maar stil als ze bitjes kregen. Maar wij hebben niet vele mogen proeven zunne. Ik denk dat het te lekker was, dan houden ze het liever zelf hé!


lokerse feesten 1


Ook wij kregen van Patrick een lekker stokske. Mmmmm, en dat ruikt zo heerlijk. Dan zijn wij ook efkes stillekes hoor!


lokerse feesten 2


Leuk hé, al die vriendjes samen. Maar het leukste was wel..... dat MIJN Oaklytje er ook was. O, wat heb ik weer genoten van haar aanwezigheid. En eigenlijk is ze ook heel blij als ze mij zit hoor want ze gaat altijd heel lief voor mij zitten. En dan geven we likskes aan elkaar, en dan komen er kusjes en dan.... komt 't vrouwke tussenbeide. Pffff, saai hoor eentje die haar altijd komt bemoeien. Die tweevoeters begrijpen toch niks van ons hé! Als zij het wil en hij wil het ook, waarom mag het dan niet??? Maar ik zal er mij moeten bij neerleggen vrees ik. Maar hier nog een kiekje van MIJN meisje.


Oakly


Tot volgende keer lieve Oakly!

Patrick, Carina en Bonootje, bedankt voor die hele gezellige namiddag!

10:15 Gepost door Bini in Algemeen | Permalink | Commentaren (18) | Tags: oaklytje |  Facebook |

02-08-09

Gentse feesten!

Ach vriendekes, wij hebben iets meegemaakt! We kunen het moeilijk onder woorden brengen, zooooo goed was het. Maar we gaan het toch eens proberen. Beeldekes kunnen we niet tonen, want da trekmachientje was niet in onze buurt. Maar alles zit goe in ons geheugen gegrift.

't Vrouwke en 't baasje gingen met z'n tweetjes (stel je voor, zij alleen!!!!!!!) naar de Suiskes. En wij mochten nie mee. Wij eerst natuurlijk niet echt welgezind. Wij hier een week thuis en zij ginder verre in de bergen. Maar....  wij mochten ook op reis! Wij mochten naar Gent! Woehaaaa, en daar waren nog grote feesten ook. Maar van die feesten hebben wij ons niet te vele aangetrokken. Wij hebben betere feesten meegemaakt! Tante Christine en nonkel Jackie mochten met ons meevieren. A ja, de feesttent was hun huis dus we lieten ze gratis binnen zunne. Het feest heeft zo maar efkes 8 dagen geduurd. We kregen elke dag een heerlijk ontbijt en na 3 dagen was het zelfs ontbijt op bed. (A ja, als ge schone genoeg kijkt dan smelten al die tweevoeters voor onze charmes en zo mochten we mee naar bedje.) Na een verkwikkend tukske namen we nonkel Jackie mee op avontuur. Elke dag mocht hij wat met ons wandelen. Leuk hé voor hem. En als we terug thuis kwamen mocht hij dan nog snoepekes geven aan ons. En dat deed hij graag zunne. Bij tante zaten we dan weer goed om wat te spelen. A ja, we moesten toch zorgen dat zij ook wat te doen had hé! Het feest was voor iedereen hé! En als we dan weer goe moe waren  van die tweevoeterkes te vermaken dan mocht ik nog op haar schootje zitten. Wat zeg ik 'mocht', ik MOEST! Tante is ook een knuffelkonijn dus ze had geluk met ons in huis. De zondag mochten we dan mee naar een andere tante op koffiebezoek. Mmmm, lekkere koekskes en taartjes en toen.....   Toen kwam ons vrouwke en baasje aangelopen en 't was were kermis. Maar nu bleiterkeskermesse! 't Vrouwke weende omdat ze ons terug zag (wat moeten wij daar nu van denken????), tante Christine weende omdat het feest nu voorbij was en tante Claudine weende omdat ze naast die 2 wenende madammen stond. Pffff, wij nie zunne. Wij gaven gewoon likskes.

Tante Christine en nonkel Jackie, wij komen volgend jaar terug naar de Gentse feesten zunne! Maar eerst moeten jullie hier nog eens komen feesten!

12:00 Gepost door Bini in Algemeen | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

18-07-09

de vriendjeswandeling

Zo, we zijn hier nog een keer! Pfff, da vrouwke van ons heeft nu vakantie en nu maakt ze nog gene tijd om eens samen met ons te computeren. Wij moeten hier ook alles zelf doen!

We komen hier nu toch vlug om te vertellen over de wandeling van vorige zondag. 't Vrouwke had gene tijd om verre te gaan wandelen. (a neen, want ze oefent nu de hele dagen franse woordekes en nu verstaan we helemaal nie meer wat ze ons vertelt) Dus we hebben de vriendjeswandeling gedaan in Ingelmunster. Maar wij hebben daar geen vriendekes gezien zunne! 't Is weeral enkele weken geleden dat we die wandeling deden met vriendekes maar ja, die name blijft hé!

't Was nogal heet dus 't baasje nam zijn rugzakje mee met knabbelkes en drinkjes voor ons. Maar hij was nogal lui zunne. En dan wil hij al het werk in mijn schoenen schuiven.


page


Maar da pakt nie bij mij zunne! Pfff, das veels te lastig! Maar zie je nu eens hoe wij hier afgebeuld worden? WIJ, ik bedoel eigenlijk IKKE! Want mijn broere die mocht een beetje poseren voor de foto.


Dolfke


En hij durft dan nog zijn tong uitsteken naar ikke! Maar da heeft 't vrouwke were nie gezien zunne! EN dan doet hij nog alsof híj moe is...


Bloemen


Vinden jullie hem ook zo verwend????

Ik ben hier gewoon de braafste thuis en 't vrouwke zal da hier binnenkort eens komen vertellen si hoe brave ikke altijd wel ben.

Allee, sluuukes vriendekes!

Fredje

23:02 Gepost door Bini in Algemeen | Permalink | Commentaren (10) | Tags: wandeling, fredje |  Facebook |

07-07-09

Nooit genoeg!

Ons vrouwke heeft hier inderdaad nooit genoeg.  Ze heeft 2 zo'n super lieve, brave, toffe, schone, rustige, leuke, gezellige, schattige hondjes en nu neemt ze er nog wel eentje bij zeker! We hebben hier een klein cavje op vakantie.


 Illytje 1Pfff, 't is nog een klein dingske zu. 't Is nog maar 5 maanden oud. Ze noemt Illy maar natuurlijk zeggen ze hier al de hele tijd IllyTJE. Pfff, zo'n brave is het nu ook nie were zunne! We hebben de bewijzen.


Illytje 5


Ja, ge ziet het goed. Ze eet hier gewoon een stuk van ons tapijt. Phoe, 't vrouwke is niet eens serieus boos op haar. A ja, Illytje moet nog vele leren. En Illytje is hier niet thuis, dat arm meiske! En ze is het hier nie gewoon. En blabla en blabla. Pfff, 'k ga hier ook eens proberen te knagen aan die matte. Ge zult het zien, het zal were een hele toer zijn!

Intussen crost ze mij de hele tijd achterna. 'k Mag verre lopen, 'k mag dichte zijn, dat mormel (oei, ik mag dat eigenlijk nie zeggen van ons vrouwke!)loopt de hele tijd achter mij. Maar 'k moete kik daar nie van weten zunne!


Illytje 3


Ge kunt nie geloven wat dat in huis brengt, zo'n klein geval! Vliegen! Enorm veel vliegen! A ja, dat prutseke durft nog niet langs ons poortje naar buiten. We tonen het haar wel dertig keer per dag voor, ze loopt tot met haar neus tegen het vensterke en dan..... keert ze terug! Dus 't vrouwke zet hier al de hele tijd de deur open en zo krijgen wij zwermen vliegen in huis. En dan vinden wij hier ook nog stokskes en blaadjes en takskes en steentjes. De hele reutemeteut van buiten brengt zij naar binnen. Kijk, hier is ze al aan het oefenen!


Illytje 2


 't Vrouwke vindt mij niet altijd even lief tegen da meiske. Ze zegt dat ikke een bitteke jaloers benne. Maar íkke jaloers, en dan nog van een meiske! Neen hoor, daarvoor zie ik ze veels te graag. Maar Illytje is nog zo klein hé! 't Vrouwke zegt dat ik er zeker verliefd zal op worden als ze een beetje groter is. MMmmm...


Illytje 4


Ja, als ik ze eens goed bekijk van dichtbij.... ze mag er eigenlijk wel wezen hoor! Da klein mormelke (oei were) zal wel een schone dame worden.

Illytje, kom je volgend jaar nog eens bij ons langs? Dan mag je bij mij in mijn mandje slapen.

09:44 Gepost door Bini in Algemeen | Permalink | Commentaren (20) | Tags: thuis, dolfke, illytje |  Facebook |

28-06-09

Mmmmm, een snoepeke!

Ja, vriendekes, ik heb jullie raad opgevolgd!

't Vrouwke of 't baasje gaan elke dag kijken wat onze vriendinnekes de dag in hun schild gevoerd hebben (of is het in hun schil???) En natuurlijk gaan wij telkens mee want da zijn ook wel ónze vriendinnekes zunne! We crossen er zelfs nie meer achter, we doen ze al niet meer schrikken, we bijten nie in hunne staart en we laten die meiskes maar kakelen! Tegen da laatste kunnen we toch niet tegenop zunne! Als die vrouwen bezig zijn, dan moeten de mannen zwijgen hé!

Wel nu kwam het vrouwke uit hun tuintje en ze legde een snoepke op de grond zodat ze het poortje kon sluiten.Maar ja, die snoepekes ruiken zo lekker hé! Dus....


ei


Mmmmm, da heeft gesmaakt zunne! Maar blijkbaar lusten ons vrouwke en baasje dadde ook want ik krijg er de laatste tijd geen kans meer toe om te snoepen. Allee meiskes, nu zijn jullie zekers mijn vriendinneke voor altijd zunne!

22:17 Gepost door Bini in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) | Tags: thuis, fredje |  Facebook |

16-06-09

het eerste ei

't Vrouwke en 't baasje houden hier bijna een rondedans! Zingend lopen ze hier in het rond. Ze gaan zelfs bijna uit de bol. Pfffff, en dit allemaal voor ..... een ei!


ei


Is da nu wel de moeite? Wij leggen hier meermaals per dag een ei. En dan nog zo'n lekker mals exemplaar. Geur is er gratis bij. En als ge rap zijt moet ge het zelfs nie opwarmen. Denk je dat ze hier dan zo euforisch doen??? Neen zulle, geen haan die ernaar kraait. Die 2 kakelende vliegbeesten moeten nie denken dat ze ons van onze troon zullen krijgen. Wij zijn strijdvaardig hoor! Hier zitten 2 echte mannen!

08-06-09

Woehahaaaaaa!!!

Nie te doen, nie te doen! Wij hebben hier al gelachen zunne met ons baaske en vrouwke.

We hebben er inderdaad 2 vriendjes bij. Pardon, 't zijn vriendinnekes. Maar 't zijn geen gewone zunne! Hihi, ze hebben er nogal een bitteke werk mee. Wij zijn dus 2 kippen rijker: Marie-Antoinette en Octavienne! Maar 't vrouwke loopt hier hele dagen rond met haar zwart bakske, maar ze kan ze bijna niet vereeuwigen. Die beestjes staan nie stille zunne!


Marie-Antoinette


Dit is madamme Marie-Antoinette!Dat is nog een braveke. Maar haar zus......? Die zet vooral 's nachts wel eens een stappeke in de wereld. 2 nachten lopen ze hier al rond om madam terug in haar kot te krijgen. In het begin moesten wij dan in huis van 't vrouwke want ze waren bang dat wij al meteen kip op ons menu wilden zetten. Maar ten lange leste hebben ze dan maar onze hulp ingeroepen. Hihi!'t Duurde nog niet te lange zunne voor ik haar in mijn vizier had. En nu zitten ze....


gevangenis
 


veilig achter slot en grendel. Hihi, zelfs boven hun kop zit er nu een net. Ocharme, die beestjes. Maar wij gaan ze nog wel eens bevrijden zunne! We zien graag de meiskes, of ze nu haren hebben of pluimen. Meiskes zijn meiskes!

 

20:52 Gepost door Bini in Algemeen | Permalink | Commentaren (19) | Tags: thuis, kippen, fredje en dolfke |  Facebook |

28-05-09

O neen! HELP!!!!!!!!

Vriendjes, nu hebben wij hier iets aan de hand. Het is gewoon verschrikkelijk!!!! Er zijn geen woorden voor. Dit hadden wij nu toch echt niet verwacht. Gedaan onze schone dagen hier! Gedaan met spelen in de tuin, op de stoelekes te zitten in de keuken, in bedje te slapen bij ons vrouwke en baasje. Gedaan met achter de vogelkes te jagen, lekkere stukjes eten te krijgen van de tafel, ....

Snik, snik, wij zijn echt zo triestig. Dit zal dan ook meteen mijn laatste blogje zijn. Want daar.... is er geen internetverbinding.

Ons baasje en 't vrouwke steken ons achter een hekken. We mogen niet meer in de tuin crossen.


omheining


 

Zien we er niet zielig uit. Maar neen, niks haalt het nog uit. We krijgen wel nog water. A ja, ze zien ons dus toch nog een bitteke graag. Water genoeg zunne!


 

drinken


 

Ons baasje heeft hier iets binnengebracht. We hielden het niet voor mogelijk, maar toch. Een kot, phoe eigenlijk maar een kotje.


kotje


En hier zullen wij nu onze dagen moeten slijten. Snik!!!

Vriendekes, we zullen jullie niet gauw vergeten zunne. Willen jullie proberen om ons vrouwke en baasje tot rede te brengen? Snik!

22:30 Gepost door Bini in Algemeen | Permalink | Commentaren (24) | Tags: thuis, fredje, dolfke |  Facebook |

24-05-09

plezier in de jungle

Wij hebben het hier toch goed hoor! Wij kunnen dagelijks spelen in de jungle van Ingelmunster.

Wat zeg ik hier nu 'kunnen'? KONDEN ja!!!


page


Hier speelt mijn grote broere verstoppertje. Hihi, 'k had hem nogal rap in de gaten.

Maar ons vrouwke heeft dus een eind gemaakt aan die leuke spellekes. Ze heeft ONS speelterrein ontruimd! Dit moest volgens haar dringend gebeuren want ze heeft andere plannen met dit stukje natuurschoon. Ik heb een keer mijn zieligste blik uitgehaald.


dolfke


Maar neen, ze is onverbiddelijk. Ongelooflijk hé!

Vaarwel speeltuintje, vaarwel schone tijden, vaarwel lieve plantekes! Jullie hebben ons heel veel leuke uurtjes bezorgd. We HADDEN het hier goed! Ik hoop nu maar dat ze daar geen fabriek op zetten zunne.

12:03 Gepost door Bini in Algemeen | Permalink | Commentaren (17) | Tags: thuis, dolfke |  Facebook |

17-05-09

suikernonkel!

Jullie weten allemaal al dat ik een echte suikernonkel heb hé! Onze nonkel "Zwan"!


zwan


Ewel, nu heb ik de eer om zelf zone nonkel te worden. A ja, mijn zusje Jaimie, heeft een schone vierling op de wereld gezet zunne. Proficiat meiske! Ik ben trots op jou en op je kleintjes!


herwerkt


En daar wil ik nu ook eens zo'ne goeie suikernonkel van worden si! En ik weet nu goed hoe je dat moet doen hé! Ge gaat eens op bezoek, ge geeft een zwan-worstje. Ge pakt een keer die kleintjes op uwen schoot, ge speelt zotte spellekes, ge plaagt ze een bitteke. En als ze goe zot zijn dan toont ge jou een beetje streng. Maar iedereen weet dat ge evenveel geniet gelijk die kleine prutsekes.

Zal ik een goeie suikernonkel worden?

Alvast merci nonkel Zwan voor de vele 'leuke' lessen die je mij al gegeven hebt zunne. En Jaimietje, ik zou toch heel graag mijn neefjes en nichtjes eens in het echt zien zunne. Hou je maar klaar, trek de speelkleren maar aan!

14:32 Gepost door Bini in Algemeen | Permalink | Commentaren (20) | Tags: dolfke, familie |  Facebook |

10-05-09

mega-familie!

Ik had jullie al verteld dat het vorig weekend zo'n drukke bedoening was hé! Wel nu, de rest van het verslag.

We werden op zaterdag al vroeg uit ons bed gebeld want tante Claudine stond aan de deur. O, wat zien wij graag tante Claudine! We zijn altijd blij als we ze zien maar diene Kastaar is toch voor ons een grote deugniet zunne. Die springt zomaar over ons heen dus wij kruipen dan maar vlug onder de stoel. Maar nu komt het. Kastaar mocht de hele dag bij ons blijven want zijn baasjes zouden een grote verrassing ophalen. Pffff, een hele dag onder die stoel. Neen, dat kon toch geen waar zijn hé! 'k Heb dus toch moeten toegeven zunne!


vriendjes


En ik moet toegeven dat Kastaar best een brave jongen is. 't Vrouwke zegt dat hij nog zo'n klein ventje is dus dat hij nog heel speels is. Amai, klein venteke. Hij is 3 keer groter dan ikke!!!

't Vrouwke zegt ook dat ze hem een hele ijverige jongen vindt. Hij heeft heel veel geholpen met de werken in de tuin. Pffff, geholpen? De foto's bewijzen het toch! Een beetje rondkijken! Ja, dat is zijn doen.


luie kastaar


En dan ook nog een beetje liggen krullen in de tuinafval. Pfff, moesten wij dadde doen dan zou Ingelmunster te klein zijn! Ik hoor het vrouwke al bezig:"Fredje ge ligt in de weg! Dolfke, ge maakt de rotzooi nog groter". Pfff, en nu is diene Kastaar nun grote werker! 


Kastaar


En toen.... toen toeterde tante Claudine were. Maar, wie kwam er binnen???

Kleine NELLY! Díe is nog kleine! Maar een dul meiske zunne. Amai Kastaar, van een verrassing gesproken hé vent! Wij hebben met jou te doen zunne!


kleine Nelly


Ge ziet het al meteen hé, 't is geen katje om zonder handschoenen aan te nemen hoor! En ge moogt da echt letterlijk verstaan. Bijten da da wijf doet. Maar ze heeft ook een hele lieve kant hoor.


Nelly


Nog vele groetjes!

 

 

10:47 Gepost door Bini in Algemeen | Permalink | Commentaren (21) | Tags: fredje, thuis, kastaar, nelly |  Facebook |

03-05-09

groot bezoek!

Amai, wij hebben vele beleefd dit weekend. Wij hebben veels te vertellen zunne. Maar dat doen wij niet in ene keer zunne. Veels te lastig, al da typen en ikke moet nog bekomen zunne. En op mijn vrouwke moet ik vandaag ook nie meer rekenen. Want die kan gene pap nie meer zeggen. Pfff, nogal lastig! Pap, pap, pap! Voila, 3 keer na mekaar si! Nu ja, 't baasje en 't vrouwke hebben vandaag vele gewerkt in de tuin. En ze kwam zo nu en dan eens pruttelend binnen omdat wij maar nie wilden helpen. Ma ja, wie zou er dan de wacht houden in de keuken???? Wie zou er laten weten dat de bel gaat? Wie zou er voor de koekskes zorgen? Wie zou er het huizeke bewaken? Ewel, dendeze si heeft dat toch allemale gedaan zunne vandaag. En krijge kik daar een extra koekske voor? Nikske! Pfff, was het maar were paasvakantie. Dan hadden wij het toch beter zunne! Dan kregen wij groot bezoek. Oei, hebben wij da nog niet verteld?

Herken je Sloeberke nog?


sloeber II


Schoon venteke hé! Maar groot bezoek zou ik dat toch nie noemen zunne! Maar 't is zo'n lieveke. Ik zou meteen zijn grote broere willen worden.


 sloeber


 En 'k zou kik da nog goed doen ook hé! Ik zou hem vele likskes geven, hij zou in mijn mandeke mogen liggen. Ik zou hem zelfs mijn koekskes geven (natuurlijk dedie da kik nie lust hé!). Wij zouden toch vele spelen zo samen. 't Vrouwke wilde ook een fotooke van Sloeberke en mijn klein broerke, Dolfke. Phoehaaaaaa, diene kleine was benauwd van da klein mateke! Stel je voor!!! Hij bleef maar de hele tijd onder de stoel zitten of op het schoteke van 't vrouwke of baasje! Zo benauwd! Of was het omdat sloeberke een vent wordt en geen schone deerne????


 

page


Sloeberke, gij zijt mijn vriendje zunne! En als we eens samen wandelen dan moogt ge op mijne rug uitrusten zunne!
 

22:08 Gepost door Bini in Algemeen | Permalink | Commentaren (15) | Tags: fredje, thuis, sloeber |  Facebook |

26-04-09

Nagenieten!

Oei vandaag was een beetje een luie dag hoor! We zijn de deur niet uit geweest. Allee, wij en het vrouwke dan toch. 't Baasje moest deze morgen werken en hij bewees dan nog maar eens dat hij de dapperste der dapperen was want hij ging dan nog eens met mijn broer stappen. Pfff, 'k was eigenlijk niet jaloers zunne. Laat mij maar lekker nagenieten van een heerlijke wandeling in de vakantie.

Ik droom van Oaklytje.... en van die heerlijke wandeling in Beernem. 't Vrouwke had er eigenlijk niet veel zin in want ze kan daar niet genoeg originele foto's nemen vond ze. Maar ja, die dag droeg ze de broek niet zeker? Hihi! Wij dus met ons vieren richting de bossen. Maar ze moest al gauw het baasje gelijk geven hoor! Is dat nu niet origineel? Spijtig dat wij nog niet goed in bomen kunnen klimmen want dat zou zeker een meerwaarde geven aan deze foto. Maar ja, ge moet soms rap content zijn hé!


boom


Ze heeft eigenlijk ook een prachtig kiekje van ons baasje kunnen maken. A ja, ons baasje is echt een moeilijk geval zunne. Hij wil niet plakken op een kiekje. Maar hier lukte het wonderwel.


baasje


't Ergste vindt ons vrouwke wel dat wij ook al beginnen te lopen als we dat zwart geval zien. Ze zegt dat ons baasje soms verkeerde dingen aan ons leert. Hihi, mannen onder één hoedje! Maar als ze rap is, gunnen we haar wel eens een pleziertje hoor!


 

cats't Was er ook zo heerlijk warm. 't Vrouwke dacht zelfs efkes dat ze toen 2 maanden vakantie had i.p.v. 2 weken. Maar wij hebben het haar gauw goed uitgelegd hoor want wij willen toch nog enkele weekjes vele kunnen dutten (en KATTENkwaad uithalen)vooraleer ze altijd maar thuis blijft. Want 'thuis' kan ze toch niet blijven. Ze wil altijd stappekes in de wereld zetten. Pfff, soms lastig zunne!

Tot gauw!

20:06 Gepost door Bini in Algemeen | Permalink | Commentaren (15) | Tags: wandeling, fredje |  Facebook |

19-04-09

liefdesperikelen

Ik had het jullie beloofd om ook het goede nieuws te vertellen. Wel, hier zijn we ermee.

Wij zijn dus 3 dagen in Dardennen geweest en .... MIJN POPPIETJE WAS ER OOK!!!!!   Maar... blijkbaar was ze toch een beetje boos op mij voor mijn uitschuivertje. Ik heb het haar nog goed uitgelegd maar neen, de liefde werd niet meer beantwoord. De vrijdagavond was ik dan wel hééél verdietig. Ik heb haar gesmeekt, zat op mijn knietjes voor haar, gaf haar een likske, ... maar nikske hielp. Dus ja, wat doet een macho dan gelijk ikke??? Juist ja, een ander meiske zoeken hé! En was daar nu toevallig nog zo'n schoon mokske mee. Oaklytje! Zijn wij nu geen schoon koppelke?


liefde


Amai, dat was echte liefde zunne. En Oaklytje ziet mij eigenlijk ook wel graag. Nu ja, das nie moeilijk hé! Ik ben dan ook zo'n schone, echte vent hé! Ik moet zeggen dat mijn avances wel beantwoord werden.


liefde 2


Dus met deze wil ik jullie laten weten dat ik een nieuw liefje heb!

Helaba, wat is dat hier ollemolle?!Alle chance da kik, Fred, ier mijn neuze nog eens kom tussensteken. Wablief, gij klein broerke van mij!!!! Oaklytje???? Maar da goa gin woar zin zulle! Oaklytje is van mij!!!!!! En gij moet der afblijvn. Ik heb zelfs al geprobeerd om kindjes te maken met haar maar 't vrouwke zegt dat mijn machientje kapot is. Maar gij, gij zijt nog veels te kleine om daar nog maar aan te dénken! Gij komt nog maar uit het ei! 'k Heb je wel zien lopen zunne met uwen strik! Weet je wat, gij maakt het were goed met Poppietje. Ge moest maar zo stom nie geweest zijn. En Oaklytje.... die blijft van mij!

15-04-09

DMC

Jaaaa, we zijn terug! We waren enkele dagen in "Dardennen" en we hebben genoten met volle teugen. A ja, wat denkt ge. 't Vrouwke en 't baasje hadden heel wat vriendjes en wij ook! Zelfs mijn poppietje was er. Maar er waren nog meer vriend(inn)en hoor!

Maar eigenlijk is er ook iets ergs gebeurd. We hebben een akelige ontdekking gedaan. Ons vrouwke heeft een ongeneeslijke ziekte! DMC. Nog nooit van gehoord? Wel, we omschrijven de gebreken en we hopen dat je dit niet herkent. Want het is 't één en 't ander zunne. Ge moet al ietske van leeftijd zijn om deze ziekte te krijgen. Het is iets wat opkomt van de ene dag op de andere. vb. Ge zet welgezind aan op reis, niks vermoedend maar dan slaat het noodlot toe. Ge kunt het wel al een tijdje hebben voor je het merkt. Het geheugen is één en al zeef. En de schade kan enorm zijn. Snap je het al????  Ons vrouwke is Dement Maar Content. We komen daar aan in de Ardennen, heel welgezind en ons vrouwke begint direct fotookes te nemen. A ja, ze was content dat ze nu eens drie dagen zou kunnen trekken, trekken, trekken. En iedereen maar poseren en poseren. 's Avonds toen we gezellig in ons huisje zaten werden er weer kiekjes gepakt van al de verschillende hoekjes en kantjes. MAAR.... toen zag ze het. Geen kaartje. De grond zakte onder haar voeten weg. Ge zag het zo. Gelukkig zijn de vriendjes nog niet met deze ziekte besmet en kregen we toch nog vele prentjes van hen. Kijk maar mee.


groepsfoto


Ge ziet het al meteen hé! Zielen genoeg om ons samen te amuseren hé!

Maar wie misten we daar? De Paashaas! A ja, ons vrouwke was het ook vergeten  om het hem te verwittigen dat we ver zaten dit jaar! Pffff, nie geestig zunne! Dus speelde ik maar zelf wat 'paasei'.


paashaas


En kun je het je voorstellen! 't Baasje maakt zich grote zorgen hoor! Hij vreest dat het van kwaad naar erger zal gaan. Dus vroeg hij aan die vriendekes om eens een gezinskiekje te pakken zodat 't vrouwke óns toch nooit zou vergeten. Laat ons hopen dat het zo geen vaart neemt hé!


gezinnetje


Zijn er blogvriendekes die een oplossing weten voor dit probleem? Laat het ons zeker weten hé! En binnenkort kom ik toch wel het goeie nieuws ook vertellen hoor!

09:39 Gepost door Bini in Algemeen | Permalink | Commentaren (18) | Tags: fredje en dolfke, wandeling, ardennen |  Facebook |

06-04-09

Ik heb zo'n spijt!!!

We hebben een enorm druk weekend achter de rug. Wandelen, wandelen, wandelen en zo tussendoor ook nog even volk uitnodigen. Maar 't was schoon volk zunne! We hebben lekker gegeten en we hebben vooral ook genoten van het bezoek. Dur was een hele knappe jongen bij. Amai, die kan ook een beetje van alles. Hij speelt gitaar en gaf hier zelfs een heus concert. 't Vrouwke kan er nog vele van leren zunne! En daarna won hij zelfs bijna met het spel 'carcasonne'. Zelfs ons baasje moest hier de duimen leggen. Kijk nu zelf, het brain is zo te zien hé! 


Siebe


Heb je het al gezien? Hij krijgt zelfs al wat 'snor' Hihi!

Maar die knapperd heeft ook nog een heel lief zusje. En nu komt het. Ik moet nu eigenlijk iets vertellen waar ik helemaal niet zo trots op ben. Poppietje, ik heb er zoooooooo enorm veel spijt van. Ik weet het, het was echt verkeerd! En ik begrijp het wel als je nu heel boos bent maar wil je alstublieieieieieieieft niet boos blijven. Poppietje, ik zie je echt hééél graag zunne maar..... ik heb geslapen bij dat lief klein meiske met die super schone oogskes en ze had ook 2 leuke staartjes (en daar ben ik echt verzot op!) 


Jente


Poppietje, het is echt niet wat ge denkt hoor! Kan je het me vergeven?

22:09 Gepost door Bini in Algemeen | Permalink | Commentaren (13) | Tags: poppietje, bezoek, dolfke |  Facebook |

02-04-09

lachen om een viske????

't Vrouwke zit hier maar voortdurend te lachen. Pff, 'k snap dat eigenlijk nie zo goed. Wat is er nu zo grappig aan een viske? 't Vrouwke zegt wel dat het een aprilvisselke was maar toch...????  

De directeur  van vrouwkes werk schreef een brief aan alle kinnekes dat de stoelen werden nagezien. De firma die ze leverde zou de mankementen (en dat zijn er echt heel wat) komen opnemen en eventueel werden de stoelen vervangen. Maar daarvoor werden alle stoelen verzameld in de zaal zodat zij heel efficient zouden kunnen werken. Dus woensdag moesten de leerlingen een stoel meebrengen van thuis wilden ze toch netjes kunnen schrijven.

Dit was de visvangst!


page


Maar liefst 32 stoelkes stonden 's morgens op de speelplaats. En dan zijn die exemplaren er nog niet bij van de moekes die hem in de auto lieten zitten.

Pfffff, de kindjes van haar klasje vonden dat toch niet echt grappig hoor! (vooral die drie die hun zitje bij hadden vonden het maar een flauwe grap!)

En ikke versta da helemaal nie meer.Vrouwke zegt dat ze altijd zoooooo moetjes is als ze thuiskomt van haar werk. Maar is da alles wat zij daar te doen hebben????? En ons dan maar in het werk steken hé! Maar daarover binnenkort meer want nu moet ik rusten van het corvee van vandaag!

Slaapwel!

 

 

21:40 Gepost door Bini in Algemeen | Permalink | Commentaren (14) | Tags: school, fredje |  Facebook |

01-04-09

Gewoon verschrikkelijk!

Ik heb verschrikkelijk akelig nieuws. En het ergste is dan nog dat het helemaal geen misplaatste aprilgrap is. (die komt morgen)

Mijn vrouwke vertelde me dat mijne mama naar de hondenhemel is gegaan.


Jessy


We zijn er allemaal eigenlijk een beetje ondersteboven van. 't Vrouwke kan niet naar mij kijken zonder aan mijne mama te denken. Ze zegt dat ik zoooo op haar lijk.


familie Jessy


Dit is onze laatste foto samen. Verschrikkelijk!

En als ons vrouwke naar Fredje kijkt dan maakt dat haar al even triestig. Fredje en Jessytje waren op dezelfde dag geboren. Vrouwke en baasje hadden dit echt nooit gedacht. Jessytje, zo'n braaf, rustig, lief moederke. Het is eigenlijk ons Fredje die zo'n zenuwpezeke is. Ongelooflijk!

Wij worden de laatste dagen wel extra vele geknuffeld!

Jaimietje, wil jij Vera, Chris en Tina extra veel likskes geven om hen te troosten? Ik neem het zaterdag zeker even van jou over hoor!

15:50 Gepost door Bini in Algemeen | Permalink | Commentaren (15) | Tags: familie, dolfke |  Facebook |